Cele mai bune imagini cu „Super Luna albastră sângerie”

Data: 1/02/2018 | Autor: .

Cele mai bune imagini cu "Super Luna albastră sângerie"

Spectacolul astronomic de noaptea trecută a uimit o lume întreagă. Aşa-numită „triadă lunară” a fost cel mai mediatizat subiect pe reţelele de socializare, acolo unde imaginile cu ,,Super Luna albastră”  au atras milioane de aprecieri, relatează GadgetReport.ro

Fenomenul astronomic, ce apare o dată la 150 de ani, pe care NASA l-a numit „Super Luna albastră sângerie”, a putut fi văzut în mai multe părţi ale Globului, din America până în Australia. La Bucureşti, eclipsa s-a văzut parţial, doar în ultima oră, când a ieşit din penumbră.

A fost vorba de prima eclipsă totală de Lună din acest an, ce a coincis cu Luna albastră, adică cea de-a două Lună plină în aceeaşi lună calendaristică. Dar şi cu super-Luna, adică momentul când satelitul natural se află în cel mai apropiat punct de Terra. Super Luna albastră a trecut prin umbra Pământului şi le-a oferit celor bine poziţionaţi o eclipsă totală. Cât timp Luna s-a aflat în umbra planetei, a căpătat o culoare roşiatică, aşa-numita lună sângerie.

Ultima super Lună albastră sângerie a avut loc în 30 decembrie 1982, când a putut fi văzută din Europa, Africa şi vestul Asiei. Nord-americanii au văzut-o pentru ultima dată în 1866.