Lightyear One, primul automobil cu încărcare solară, debutează în 2019

Data: 19/01/2018 | Autor: .

Lightyear One, primul automobil cu încărcare solară, debutează în 2019

Olandezii de la Lightyear au anunţat, oficial, finalizarea primului automobil electric care îşi va încărca bateriile folosind energia solară. Modelul Lightyear One ar urma să debuteze pe piaţă anul viitor şi ar putea avea un preţ similar cu Tesla Model 3, de aproape 30.000 euro, relatează GadgetReport.ro

Din teaserele video lansate de olandezi reiese că Lightyear One va avea un look sportiv, cu un plafon generos, acoperit cu celule solare.

Câştigătoare recent a premiului Climate Change Innovator, maşina electrică este promovată a fi prima din lume care se încarcă singură şi despre care se presupune că va putea circula luni de zile fără să fie nevoie de o altă sursă de energie, alta decât lumina solară.

Iar atunci când panourile nu captează energia furnizată de Soare, autonomia este estimată la peste 400 de kilometri.

ScientAlert.com relatează că rămâne de văzut cât de fezabil este proiectul, în condiţiile în care nimeni până acum nu a reuşit să construiască un automobil solar, destinat producţiei de serie.

Jurnaliştii prezintă cazul modelului prototip Toyota Prius, care oferea un plafon solar,  însă care nu îi asigura energie decât pentru maxim 10 kilometri.

Olandezii de la Lightyear spun că au găsit soluţia pentru a transforma lumina solară în energie, la un nivel optim.

Modelul pe care îl vor prezenta anul viitor ar urma să includă, bineînţeles, şi modul devenit clasic de încărcare, la priză, alături de cel furnizat de panourile solare.

ScientAlert.com scrie că planurile privind Lightyear One nu mai par atât de fanteziste având în vedere că tehnologia solară a făcut paşi uriaşi înainte. Anul trecut, de exemplu, Byron Railroad, o companie feroviară, a prezentat prototipul primul tren alimentat cu energie solară.

Cert este că dacă, dacă Lightyear One va deveni realitate, va însemna un pas uriaş pentru industria auto, similar poate cu lansarea primului Ford, legendarul Model T, în 1901.