Google şi Redux vor să dea lovitura cu noul smartphone Pixel (2018)

Data: 15/01/2018 | Autor: .

Google şi Redux vor să dea lovitura cu noul smartphone Pixel (2018)

Google pregăteşte o adevărată lovitură în piaţa telefoniei mobile cu noile telefoane Pixel (2018) care vor fi lansate în a doua parte a anului. Smartphone-urile ar urma să includă o tehnologie unică, dezvoltată de Redux, care aduce aminte de filmele SF, relatează GadgetReport.ro

Noile smartphone-uri Pixel (2018) şi Pixel XL ar urma să fie primele gadgeturi de acest tip care vor include o nouă tehnologie touchscreen.

Dezvoltată de startup-ul britanic Redux, companie înfiinţată în 2013 şi cumpărată de Gooogle anul trecut, tehnologia revoluţionară va simula senzația oferită de butoanele fizice prin intermediul ecranului.

Cu ajutorul feedback-ului haptic, apăsarea pe ecran a butoanelor tastaturilor virtuale va crea senzația că se apasă butoanele unei tastaturi fizice.

În plus, noile smartphone-uri Pixel (2018) ar urma să fie primele care vor funcţiona fără difuzoare clasice, graţie unei alte tehnologii inventată de Redux.

Aceasta va permite folosirea ecranului pentru emiterea sunetului, astfel că sunetul va fi difuzat prin vibraţiile emise de ecran.

Eliminarea din schemă a difuzoarelor va simplifica, astfel, construcția smartphone-urilor, permițând, printre altele, dezvoltarea unor telefoane mai subţiri şi cu o baterie mai mare.

Google a investit până acum peste 5 milioane de dolari în dezvoltarea tehnologiilor Redux. Surse din piaţă spun că lansarea acestora va reprezenta un argument semnificativ pentru telefoanele Pixel în faţa concurenţei.

Şi alte companii lucrează însă la astfel de tehnologii. Samsung colaborează, de exemplu, cu Tactus Technology, pentru dezvoltarea unei tehnologii bazată pe Haptic Responses & Elastic Screen Interfaces, care va permite utilizatorilor sa acceseze butoanele de pe ecran mult mai usor, in conditiile in care acestea ies in relief.

Tehnologia, prezentată în premieră acum 5 ani, ar urma să fie implementată în curând, pe primele gadgeturi cu ecrane flexibile OLED.

Gadgetreport.ro a relatat, recent, ca si Apple lucreaza la o asemenea tastatura pentru care a obtinut, in 2010, si un brevet din partea Oficiului de Marci si Inventii din Statele Unite.

 Noile ecrane OLED elastice, propuse de Apple, se vor plia pe functiile accesate de utilizator. Astfel ca, de exemplu, atunci cand veti dori sa scrieti un text pe telefon sau pe tabletă, va fi generata o tastatura virtuala, cu butoane in relief, care va usura scrierea mesajului.

Mai multe detalii despre aceasta inventie puteti citi pe patentlyappe.