Ceva se mișcă în interiorul Pământului! Experții caută explicații

Data: 27/05/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitățile Grenoble și Paris au descoperit ceva ieșit din comun în interiorul Pământului. Măsurătorile câmpului magnetic provenite de la instrumentele de la suprafața Pământului au sugerat că a existat un fel de acțiune a undelor electromagnetice, o mișcare fără explicație pentru moment.

Science Alert relatează că unde magnetice uriașe oscilează în jurul nucleului planetei noastre, iar cercetătorii caută o explicație.

”Geofizicienii au teoretizat de mult timp existența unor astfel de valuri, dar s-a considerat că ele au loc pe scări mult mai largi decât au arătat cercetările noastre.

Măsurătorile câmpului magnetic provenite de la instrumentele de la suprafața Pământului au sugerat că a existat un fel de acțiune a undelor, dar aveam nevoie de acoperirea globală oferită de informațiile de la sateliți, pentru a dezvălui ce se întâmplă cu adevărat”, a spus Nicolas Gillet de la Universitatea Grenoble din Franța.

Undele descoperite sunt cunoscute sub numele de Coriolis și sunt niște coloane magnetice uriașe aliniate de-a lungul axei de rotație a Pământului, iar cele mai puternice sunt întâlnire la ecuator.

Apariția vieții pe Pământ, un accident extraterestru? O nouă descoperire incredibilă

Ce se ascunde în interiorul Pământului?

Interiorul Pământului este un loc îndepărtat, unde există o activitate intensă, de la tectonica plăcilor până la curenții de convecție care circulă prin fluidele magmei fierbinți aflate mult sub crustă

Câmpul magnetic al Pământului este subiectul multor fascinații pentru oamenii de știință. Cercetările de până acum arătau că structura invizibilă formează o ”bulă” protectoare în jurul plantei noastre, ținând radiațiile dăunătoare de la Soare în afară, în spațiu, permițând astfel evoluția unei vieți prospere pe Terra.

Pământul este oval? O forță necunoscută deformează Terra la ecuator

Noua descoperire ar putea oferi o nouă perspectivă asupra modului în care este generat câmpul magnetic al Pământului și ar putea oferi indicii legate de istoria și evoluția termică a planetei noastre.

”Este probabil ca undele magnetice să fie declanșate de perturbări adânci din nucleul fluid al Pământului, posibil legate de păturile de flotabilitate”, a explicat Gillet.

Apariția vieții pe Pământ, rezultatul unei teleportări cosmice?