Apariția vieții pe Pământ, rezultatul unei teleportări cosmice?

Data: 15/03/2022 | Autor: .

Apariția vieții pe Pământ, rezultatul unei teleportări cosmice?

Cercetătorii de la Institutul Max Planck din Munchen și Universitatea Friedrich Schiller din Jena anunță o descoperire incredibilă legată de posibila origine a vieții pe Pământ. Dacă până acum se credea că apariția vieții este strâns legată de impactul cu un meteorit, specialiștii germani vin cu o terorie extremă, afirmând că la mijloc s-ar afla o teleportare cosmică.

Cum a apărut viața pe Pământ? Dacă urmărim originea vieții până la zorii biologiei de pe Pământ, ne trezim înapoi la ”supa primordială” din care s-au născut primii noștri strămoși. Cu toate astea, elementele de bază ale vieții trebuiau să fie prezente înainte ca ceva să poată ieși de acolo.

The Next Web relatează că povestea originii noastre a început de fapt în spațiu. Un lucru pe care îl știam deja.

Ce nu știam este modul în care aminoacizii, ingridientele principale ale apariției vieții, au ajuns pe Pământ.

Supervulcanul care poate șterge viața de pe Pământ! Se poate întâmpla oricând

Potrivit cercetătorilor germani de la Institutul Max Planck și Universitatea Friedrich Schiller, condensarea atomilor de carbon pe suprafața particulelor solide reci (praf cosmic) duce la formarea de monomeri izomeri de poliglicină.

Altfel spus, aceștia formează aminoacizi complecși într-un mediu similar spațiului.

Iar praful cosmic, odată căzut pe Pământ, prin fenomenul numit teleportare cosmică, a adus și acești aminoacizi pe suprafața Terra.

Studiul, apărut în revista Nature, în 10 februarie 2022, confirmă, practic, că aminoacizii, se pot forma în vidul spațiului, astfel că nu este exclusă posibilitatea ca viața să existe, sub diverse forme, și pe alte planete.

 

Cercetătorii au găsit dovezi că viața pe Pământ a apărut acum 3,8 miliarde de ani

Cercetătorii de la Universitatea New South Wales din Australia au descoperit o serie de urme de viață microbiologică care arată că apariția vieții pe Terra trebuie dată înapoi cu 3,8 miliarde de ani. Fosilele găsite în unele dintre cele mai vechi roci de pe Pământ vor ajuta experții să înțeleagă mai bine circumstanțele apariției vieții.

Urmele de viață microbiologică, intitulate stamotolite, au fost găsite într-o serie de roci identificate în anii ‘80. Descoperirea a fost posibilă abia acum pentru că, la vremea respectivă, nu exista tehnologia necesară investigațiilor la acest nivel.

“Materia organică pe care am găsit-o prezervată în piritele și stomatolite ne-a entuziasmat. A fost o surpriză. Nu ne-am așteptat să găsim cele mai vechi urme de viață de pe Pământ’’, a declarat dr. Raphael Baumgartner, șeful echipei de cercetare.

Dovezile găsite de cercetători vin să confirme, astfel, speculațiile făcute în ultimii ani de mulți experți care se declarau convinși că viața pe Pământ a apărut acum câteva miliarde de ani.

Jurassic Park devine realitate! Mamuții, readuși la viață la 4000 de ani de la dispariţie

,,Cele mai vechi forme de viață cunoscute care au trait pe Pământ au existat acum 3,5 miliarde de ani, în timpul erei Eoarchean cand crusta suficienta a fost formata in urma erei Hadean’’, afirmă specialiștii.

Ipoteze științifice cu privire la originile vieții pot fi împărțite în mai multe categorii. Cele mai multe abordări au investigat modul în care moleculele de auto-replicare sau componentele lor au venit în existență.

De exemplu, experimentul Miller-Urey și alte experimente similare au demonstrat că majoritatea aminoacizilor, adesea numite „pietrele de temelie ale vieții”, pot fi sintetizate racemic in condiții ipotetizate ca fiind asemenea primelor ere ale existenței Pământului.

Mai multe mecanisme au fost investigate, inclusiv fulgerele si radiațiile.

NASA: Nu este exclusă posibilitatea ca extratereștrii să fi vizitat Pământul

Alte abordări (ipoteze de tip „metabolismul primul”) cercetează modul prin care moleculele precursoare necesare pentru auto-replicare ar fi putut proveni din cataliza sistemelor chimice a Pământului primordial.

Un meteorit face furori în lumea științifică. Dovada că viața pe Pământ a apărut din spațiu