Supervulcanul care poate șterge viața de pe Pământ! Se poate întâmpla oricând

Data: 26/11/2021 | Autor: .

Vulcanologii trag un nou semnal de alarmă privind activitatea unuia dintre cei mai periculoși vulcani din lume, supervulcanul Long Valley din California, Statele Unite.  Există unele semne care ar prevesti o erupție catastrofală a muntelui, care ar afecta întregul glob!

Nature World News relatează că vulcanul, cu una dintre cele mai mari caldeire de pe Pământ, cu lungimea de 32 de kilometri și lățimea de 17 kilometri, dă semne că ar putea erupe oricând.

Există semnale îngrijorătoare privind o activitate vulcanică probabilă. Sunt undele indicii despre o erupție iminentă, care s-ar putea împrăștia peste această vale, locul unde s-a produs a doua cea mai mare erupție vulcanică, ca mărime din America de Nord”, a spus Rob Nelson, om de știință, expert în biologie și naratorul emisiunii de la televiziunea Science.

O erupție de amploare a supervulcanului Long Valley ar avea rezultate catastrofale.

The amount of magma in the Long Valley Caldera, a Californian Super-volcano,  is so large it could releases 140 cubic miles of… | Super volcano, Long  valley, Caldera

Supervulcanul Long Valley reprezintă ”o amenințare existențială” pentru milioane de americani care locuiesc în apropiere și nu numai, pentru întreaga lume.

”Chiar aici, în centru, se vede o cupolă care renaște. O pată roșie arzătoare este înfățișată chiar sub pământ, indicând prezența magmei”, afirmă geofizicianul Jared Peacock.

„Ochiul lui Sauron” există în realitate! Misterul vulcanului submarin

Vulcanologii estimează că rezervorul de lavă al supervulcanului Long Valley conține mai mult de 1.000 de kilometri cubi de magmă. Dacă ar erupe la capacitate maximă, ar putea duce la dispariția vieții pe Pământ!

Romanii mâncau la fast-food. Ruinele unui termopolium, descoperite în Pompei

Ultima erupție a supervulcanului Long Valley a avut loc în urmă cu 100.000 de ani.

Ce au descoperit chinezii pe Lună? Misiunea din ”Mons Rümker”