Pământul este oval? O forță necunoscută deformează Terra la ecuator

Data: 5/04/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Centrul Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California, lansează o teorie bulversantă. Pământul, văzut din spațiu, are o formă ovală, iar de vină ar fi o forță centrifugă, aparent exterioară planetei noastre, care deformează Terra în zona ecuatorului.

James Tuttle Keane, un cercetător american de la Centrul Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, afirmă că de fapt, ”majoritatea planetelor și Lunilor nu sunt sfere adevărate, de obicei ele sunt deformate într-un fel sau altul”.

”Obstacolul este ceva numit forța centrifugă sau forța aparent exterioară experimentată de un obiect care se rotește. Astfel se întâmplă cu o planetă în rotație, are o forță centrifugă, a declarat expertul, citat de Live Science.

Alte exemple de planete deformate sunt Jupiter și Saturn.

Apariția vieții pe Pământ, rezultatul unei teleportări cosmice?

”Dacă te uiți la o imagine globală a oricărui gigant gazos, vei vedea că ei sunt ușor striviți și sunt ”umflați” în zona de mijloc (la ecuator). Forma deformată a acestor planete este mai vizibilă, deoarece sunt cele mai rapide planete care se rotesc din Sistemul nostru Solar.

Cu cât ceva se învârte mai repede, cu atât forța centrifugă acționează mai mult asupra lui”, a explicat cercetătorul american.

Avertisment fără precedent! Fenomenul ce a adus noaptea de peste un an pe Pământ se poate repeta 

Un astfel de exemplu, ”se poate observa la planeta pitică Haumea, care se găsește în Centura Kuiper. Aceasta este de mărimea lui Pluto, dar se învârte atât de repede (o rotație completă la fiecare patru ore), încât are ”aproape forma unui ou””, a spus Keane.

Pământul, bombardat de particule extraterestre!

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Karlsruhe din Germania au anunțat că au descifrat, în premieră, misterul neutrinilor, particulele extraterestre care bombardează constant Pământul.

Neutrinii, considerate cele mai fascinante particule elementare ale Universului, au fost măsurate în premieră de experți.

Potrivit Sci Tech Daily, neutrinii au o masă mai mică de 1,6 x 10-33 grame sau 0,8 electronivolți, care înseamnă 80% din energia unui singur electron, când este accelerat cu un volt în vid.

De ce este descoperirea atât de importantă? Faptul că neutrinii au masa arată că viața pe Pământ a apărut din spațiu. Altfel spus, prin intermediul acestor particule, elementele necesare vieții au putut să se formeze pe planeta noastră.

Particule extraterestre

Cercetătorii care lucrează la Observatorul IceCube Neutrino de la Polul Sud, Antarctica, au găsit dovezi ale existenței acestor particule extraterestre, neutrini, îngropați adânc în gheața calotei de gheață.

„In acest context, extraterestru inseamna ca provine de dincolo de sistemul nostru solar. Pentru prima data avem dovezi al unui flux de neutrini de mare energie proveniti din afara sistemului solar”, a spus Olga Botner, profesor la departamentul de fizica si astronomie al Universității Uppsala din Suedia.

De ce au dispărut dinozaurii? Povestea meteoritului care a făcut întuneric pe Pământ timp de 2 ani

Neutrinii sunt la fel de răspândiți în Univers ca și fotonii și sunt creați în: dezintegrarea beta, captura electronilor și cea a miuonilor, la dezintegrarea particulelor elementare.

Totuși, proprietatea specifică a neutrinului este interacțiunea sa deosebit de slabă cu materia: este cea mai slabă interacțiune din toate interacțiunile cunoscute ale fizicii nucleare. De aceea, deși este foarte răspândit, detectarea neutrinului este extrem de dificilă, el putând să străbată prin toate corpurile „normale” (cum ar fi o macromoleculă, un obiect metalic, corpul omenesc, Soarele, norii cosmici intergalactici), dar fără a interacționa cu acestea și fără a întâmpina vreo piedică.

Proprietatea aceasta a făcut ca în ultimii ani neutrinii să câștige enorm în importanță pentru astronomie și astrofizică, devenind posibilă detectarea exactă a sursei lor cosmice (de exemplu miezul Soarelui, regiunea din spatele unor nori cosmici opaci pentru lumină și altele) cu ajutorul unor aparaturi mari, complexe și speciale, care pot fi considerate a fi telescoape.