Clipul video care blochează orice iPhone

Data: 24/11/2016 | Autor: .

Clipul video care blochează orice iPhone

Un clip video care conţine un malware extrem de puternic face adevărate ravagii în rândul utilizatorilor de telefoane iPhone. Materialul se transmite prin mesaje de tip link, iar cei care îl deschid se trezesc cu telefonul blocat. Iar singura şansă să-l folosească din nou este să dea un master reset.

Materialul video, care pare să-şi aibă originile pe platforma chinezească de video-sharing Miaopai, nu blochează instantaneu telefonul. O să mai puteţi să îl folosiţi 5-10 secunde, iar apoi va îngheţa sistemul de operare.

Astfel că, dacă primiţi de la un cunoscut un clip de pe platforme precum vk.com sau testtrial.site90.net, nu îl deschideţi pe iPhone, iPad sau iPod. Ar fi bine, cel puţin în această perioadă, să întrebaţi înainte pe cel care l-a trimis despre provenienţa linkului, inclusiv a celor de tip shortURL.

Altfel, odată deschis, clipul video va bloca sistemul de operare în numai cîteva secunde, relatează Engadget.

Singura şansă de a folosi din nou telefonul sau celelalte gadgeturi Apple este de a reseta telefonul cu combinaţia de butoane Power-Volume down sau Power-Home. Dacă veţi ţine butoanele apăsate simultan, o să vă apară logo-ul Apple, iar telefonul va reveni la setările din fabrică.

Cum arată clipul şi cum poate fi resetat telefonul aflaţi din demonstraţia făcută de jurnaliştii de la EverythingApplePro. Review-ul a adunat peste 1,9 milioane de vizualizări în numai 24 de ore de la lansarea pe Youtube.