Combinațiile de taste care te ajută să lucrezi mai rapid în Windows 10

Data: 5/10/2020 | Autor: .

Windows 10 are multiple combinații de taste care te ajută să lucrezi mai rapid. Sunt, în general, scurtături din tastatură care îți vor permite să efectuezi diverse operațiuni fără să mai fie nevoie să folosești alte programe. Ți le prezentăm, în esență, pe cele mai importante.

SPACEBAR

Dacă ești pe un site  și apeși spacebar vei observa un efect simplu și pe care puțină lume îl știe. Cu ajutorul Spacebar poți să dai scroll la pagina web simplu și ușor, fără să mai fie nevoie să folosești mouse-ul și bara din lateral.

CTRL-Shift-T

Această variant îți permite, în browserul Chrome, să redeschizi paginile închise recent sau din greșeală.

CTRL-N

Ținând apăsat pe CTRL și apoi pe N, vei putea să deschizi rapid o nouă fereastră în word, în excel etc.

CTRL-W

Combinația îți permite să închizi rapid orice tab, program sau fereastră, fără să folosești mouse-ul sau să dai exit din programe.

CTRL-F

Apăsând în același timp pe cele două taste, vei putea să cauți rapid, în orice document, tot ce te interesează, de la cuvinte la fragmente de text etc.

CTRL-Shift-Click

Dacă vrei să adaugi mai multe documente simultan la un email, ține apăsat pe primele două taste, iar apoi selectează fișierele dorite pentru a fi atașate.

Windows-L

E o combinație de taste folositoare atunci când te ridici de la birou sau nu vrei ca cineva să vadă ce faci. Apeși cele două taste și computerul intră în modul Lock.

CTRL-D

Funcția îți permite să adaugi instant în Bookmark site-ul pe care ai intrat.

CTRL-PrtScr

E o combinație excelentă dacă vrei să captezi imaginea ecranului, pentru a nu pierde o secvență dintr-un clip sau ai nevoie să trimiți cuiva o fotografie cu documentul deschis.

CTRL-A, CTRL-C, CTRL-V

O combinație de tastatură care este folosită pentru a transmite mai departe un text. Cu CTRL-A selectezi un text, cu CTRL-C îl copiezi și să îl dai mai departe cu CTRL-V.

Shift-Arrow

Această variantă îți permite să utilizezi cu mai multă acuratețe selecția de text. Vei putea selecta numai anumite cuvinte, propozitii etc.

Vrei sa lucrezi mai rapid pe PC? Shortcut-urile din Windows 10