Cum afli dacă cineva îți folosește contul de Netflix

Data: 20/06/2022 | Autor: .

Se poate întâmpla ca cineva să îți afle parola de Netflix și să se folosească de contul  tău pentru a viziona filme și seriale. Dacă ai o astfel de problemă, nu e greu de loc să afli dacă așa este și să iei măsuri.

Unul dintre indicii este istoricul de navigare. Dacă vezi în profilul tău filme sau seriale pe care nu le-ai vizionat s-ar putea ca cineva să îți folosească contul.

Un alt indiciu este legat de apariția unui nou profil. Dacă pe un profil există 3 conturi, iar peste noapte apare un al patrulea, acesta este un indiciu că o persoană necunoscută acceseaza contul de Netflix. De asemenea, dacă apar modificări în ceea ce privește aspectul profilurilor existente (schimbarea fotografiei sau a numelui), trebuie parcurși pași suplimentari de securitate.

Costul abonamenului

Unul dintre cele mai importante aspecte de urmărit atunci când vine vorba de securitatea contului de Ntflix este verificarea lunară a facturii la abonament.

Dacă un utilizator a plătit timp de câteva luni un abonament în valoare de 10 euro, iar prețul acestuia s-a majorat brusc la 15 euro, înseamnă că cineva a crescut prețul, ca să-l poată accesa fără să dea de bănuit.

Deși compania trimite un e-mail pentru informarea cu privire la schimbarea abonamentului, deseori acesta este ignorat.

Netflix a lansat un teaser pentru sezonul 2 al serialului „Squid Game”

E-mail de securitate

În cazul în care contul este utilizat dintr-o locație necunoscută, Netflix trimite utilizatorilor un email de securitate. Cu toate acestea, un astfel de avertisment se aplică în cazul în care este vorba despre accesarea contului de către cineva din altă țară.

Netflix, acuzat că a ciopârțit brutal celebrul serial Seinfeld

Cum te protejezi?

Cel mai simplu este să schimbi parola la contul de Netflix. E eficient și scapi de problemă. Mai poți, totodată să te uiți în lista dispozitivelor conectate și să elimini pe cele pe care nu le cunoști.

Vrei să vezi un serial bun pe Netflix? Îți propunem o serie plină de suspans