Cum arată Rolls-Royce Spectre, primul model electric

Data: 19/10/2022 | Autor: .

Rolls-Royce Spectre

Rolls-Royce Motor Cars a dezvăluit Spectre, primul său vehicul complet electric. După cum era de așteptat, cel mai nou Rolls-Royce este la fel de scump pe cât este de elegant, clienții foarte bogați trebuind să dea peste 400.000 de dolari, în funcție de nivelul de personalizare a mașinii.

Coupe-ul electric de lux va avea probabil o autonomie de 320 de mile, pe baza ciclului de testare WLTP din Europa; un cuplu de 900 Nm de la grupul motopropulsor de 430 kW și un timp de la 0 la 100 km/h de 4,4 secunde.

Rolls-Royce Spectre

Spunem „probabil” deoarece Rolls-Royce spune că încă rafinează și testează o parte din tehnologie. De fapt, Rolls-Royce Spectre este încă supus unor teste de 1,5 milioane de kilometri pentru a se asigura că inginerii fac totul bine pentru primele livrări spre sfârșitul anului 2023.

Designul elegant al lui Rolls-Royce Spectre vine să confirme că avem de-a face cu cea mai aerodinamică mașină Rolls-Royce din toate timpurile.

Acest lucru se datorează în parte grilei vehiculului, despre care producătorul auto spune că este cea mai lată montată vreodată pe unul dintre vehiculele sale, pentru o aerodinamică îmbunătățită și, în cele din urmă, o durată de viață mai lungă a bateriei.

Descriindu-i interiorul, Rolls-Royce insistă asupra modului în care designul s-a inspirat din „mistica atemporală a cerului nopții”.

Aceasta se manifestă sub forma a peste 4.700 de stele ușor iluminate în „Starlight Doors” ale modelului Spectre.

Tema nocturnă continuă cu un alt grup de peste 5.500 de stele pe partea pasagerului de pe tabloul de bord. Și, după cum arată imaginile, mai multe dintre aceste stele apar în diferite părți ale interiorului modelului Spectre.

„Spectre posedă toate calitățile care au asigurat legenda Rolls-Royce”, a declarat Torsten Müller-Ötvös, CEO al Rolls-Royce Motor Cars, într-un comunicat.

Rolls-Royce Spectre

„Acest automobil incredibil, conceput de la bun început ca primul nostru model complet electric, este silențios [și] puternic și demonstrează cât de perfect se potrivește Rolls-Royce pentru electrificare.”

Rolls-Royce Spectre vine la scurt timp după ce General Motors a dezvăluit primul său Cadillac complet electric sub forma modelului Celestiq, care vine cu un preț de 300.000 de dolari.