Un studiu bulversant: Moartea ar putea deveni opțională în următorii 10 ani!

Data: 19/10/2022 | Autor: .

Îmbătrânirea este „o problemă tehnică” care poate fi „probabil inversată”. Oricine va ajunge până în 2030 ar putea să nu moară niciodată, deoarece tehnologia va fi foarte avansată. Sunt concluziile bulversante ale unui studiu despre nemurire lansat cu ocazia Dubai Future Forum 2022.

Cunoscutul medic și futurolog Jose Cordeiro a lansat, cu ocazia summit-ului din Dubai, un studiu în care afirmă că odată ce vor fi depășit punctul de „viteză de evadare a longevității” – ceea ce înseamnă că speranța de viață crește mai repede decât rata de îmbătrânire a oamenilor – oamenii vor deveni invincibili.

„Eu personal nu plănuiesc să mor. Este o probabilitate ca oamenii să poată trăi în curând pentru totdeauna, mai degrabă decât o posibilitate. Suntem foarte aproape de a ne da seama de acest lucru. Îmbătrânirea este o problemă tehnică pe care o înțelegem și pe care, probabil, o putem inversa.”, a declarat Cordeiro, pentru The National.

Cordeiro crede că următoarea etapă în ceea ce privește trăirea mai mult timp este o luptă cu ingineria, însă acest pas va fi depășit peste 10-15 ani.

Dincolo de problema fizică, expertul afirmă că „există probleme mentale care trebuie rezolvate, deoarece ne-am obișnuit cu faptul că vom muri cu toții, încă de la începutul umanității. Dar nu trebuie să mai fie așa”.

O meduză, cheia nemuririi?

Oamenii de știință studiază acum o meduză nemuritoare, cunoscută sub numele de Turritopsis dohrnii.

„Studiem de ce există anumite forme de viață care nu îmbătrânesc. Acum că putem studia meduzele nemuritoare, vom descoperi lucruri foarte repede… Înainte nu puteam să zburăm, dar acum am reușit să mergem chiar și pe Lună.”

Cercetătorii de la Universitatea din Oviedo, Spania, au lansat un studiu care vine să ofere o perspectivă unică legată de secretul nemuririi.  Studiul, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, lansează ideea că oamenii pot deveni nemuritori, iar soluția ar putea fi o genă a meduzelor!

Potrivit rezultatelor studiului, intitulat Comparative Genomics Of Mortal and Immortal Cnidarians Unveils Novel Keys Behind Rejuvenation, ,meduza nemuritoare, mai bine cunoscută sub numele de Turritopsis Dohrnii, are capacitatea de a trece de la stadiul de adult la cel de larvă, după bunul plac.

Și, deși nu este strict imposibil de ucis – deoarece o boală sau faptul că ar putea fi mâncată o poate distruge – își păstrează capacitatea de a inversa îmbătrânirea și de a trăi atât timp cât dorește.

DailyStar relatează că cercetătorii au reușit să izoleze partea exactă a ADN-ului pe care meduza care sfidează vârsta – cunoscută și sub numele de metazoare – o folosește pentru a se transforma înapoi într-o versiune foarte tânără a sa.

Turritopsis dohrnii - Is Turritopsis dohrnii really immortal ?

Secretul nemuririi, descifrat?

Experții spun că au reușit să găsească părți ale ADN-ului similare cu cele ale oamenilor, ceea ce înseamnă că, într-o zi, peste multe decenii, ar putea fi folosit pentru a inversa îmbătrânirea la oameni sau pentru a ajuta la vindecarea multor boli pe care noi nu le putem vindeca în prezent.

„Turritopsis dohrnii este singurul metazoar capabil să întinerească în mod repetat, după ce meduzele sale se reproduc, sugerând nemurirea biologică și punând la îndoială înțelegerea noastră despre îmbătrânire.

Am identificat variante și expansiuni ale genelor asociate cu replicarea, repararea ADN-ului, menținerea telomerilor, mediul redox, populația de celule stem și comunicarea intercelulară. Mai mult, am constatat reducerea la tăcere a țintelor complexului represiv polifactorial 2 și activarea țintelor de pluripotență în timpul LCR, ceea ce indică faptul că acești factori de transcripție sunt inductori de pluripotență în T. dohrnii.”, se spune în cercetarea științifică.

Una dintre cauzele frecvente de deces subit, decriptată de cercetători

Tinerețe fără bătrânețe!

Și chinezii lucrează la o nouă terapie genică ce poate inversa unele dintre efectele îmbătrânirii.

Experții de la Institutul de Zoologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din China (CAS) afirmă că metoda implică dezactivarea unei gene numite kat7, despre care oamenii de ştiinţă au descoperit că joacă un rol esenţial în procesul de îmbătrânire celulară.

Potrivit lucrării ştiinţifice, publicată luna aceasta în jurnalul Science Translational Medicine, echipa de biologi din diferite departamente ale CAS a utilizat metoda CRISPR/Cas9 pentru a alege din mii de gene pe acelea care aveau o mare influenţă asupra senescenţei, termenul folosit pentru a descrie îmbătrânirea celulară.

Cercetătorii au identificat astfel 100 de gene din aproximativ 10.000, iar kat7 s-a remarcat prin faptul că avea cea mai importantă contribuţie la senescenţa celulară, a explicat Qu.

Kat7 este una dintre zecile de mii de gene care se găsesc în celulele mamiferelor. Cercetătorii au inactivat-o în ficatul şoarecilor cu ajutorul unei metode numite vector lentiviral.

”După şase-opt luni, aceşti şoareci prezintă o îmbunătăţire generală a aspectului şi a puterii de apucare şi, cel mai important, au o durată de viaţă extinsă cu aproximativ 25%”, a declarat expertul.

”Am testat funcţia genei într-o diversitate de tipuri de celule, în celula stem umană, celule stem mezenchimale, celule ale ficatului uman şi în celule ale ficatului şoarecilor şi la niciuna dintre aceste celule nu am observat niciun fel de toxicitate celulară detectabilă. Iar în cazul şoarecilor nu am observat deocamdată niciun efect secundar”, a precizat aceasta.

De ce pretind clarvăzătorii că aud ,,vocile morților’’? O descoperire științifică