Cum dezgheţi portiera maşinii

Data: 18/01/2016 | Autor: .

Cum dezgheţi portiera maşiniiÎncepând de mâine, meteorologii anunţă că urmează un val de frig care va duce mercurul din termometre mult sub zero grade. În unele zone, inclusiv în Bucureşti, mai ales noaptea, termometrele vor arăta între minus 14 şi minus 17 grade Celsius.

La asemenea ger, nu este exclus ca, atunci când vei încerca să deschizi maşina dimineaţa, portierele să rămână înţepenite.

Cum dezgheţi portiera maşinii? Nu forţa uşile, pentru că se pot rupe chederele.

În primul rând, incearcă să împingi puţin uşa spre interior, cu mare atenţie, pentru a nu îndoi tabla. Pentru dezgheţarea, foloseşte un spray special, lichid de parbriz pentru iarnă sau chiar spirt. O altă soluţie este să încălzeşti puţin cheia la brichetă şi să încerci astfel.

O altă soluţie ingenioasă este să foloseşti un pai cu care să sufli aer cald în mecanismul de închidere.

Dar cel mai bine este să foloseşti lichidul pe care l-ai ales şi să aştepţi să-şi facă efectul. Atenţie, nu folosi apă fierbinte, se pot sparge geamurile ori poate sări vopseaua!

De asemenea, preventiv, seara, înainte să părăseşti maşina, pulverizează cu spray de contacte sau spray WD-40 pe încuietori, la butuc, pentru ca dimineaţa să nu mai întâmpini această problemă.

O altă problemă cu care te poţi confrunta dimineaţa este aburirea şi, în cazurile extreme, îngheţarea geamurilor pe interiorul maşinii. Pentru preveni acest fenomen, există o soluţie simplă, care nu te costă aproape nimic.

Geamurile se aburesc din cauza umezelii din automobil. Cea mai simplă soluţie pentru a evita aburirea parbrizului este să foloseşti nisipul silicat de la pisici, acele cristale care absorb eficient umiditatea.

Le poţi pune într-un săculeţ din pânză sau chiar într-un ciorap, aşa cum vezi în clipul video de mai jos. În funcţie de nivelul de umezeală din maşină, foloseşte o cantitate mai mare de cristale şi schimbă-le mai des.

Indiferent ce soluţie vei adopta, aceasta îşi va dovedi utilitatea, garantat.