SF devine realitate! Robotul umanoid Atlas dă cu mătura prin casă

Data: 18/01/2016 | Autor: .

robotul umanoid Atlas da cu matura

Boston Dynamics, compania specializată în dezvoltarea roboţilor, aflată în portofoliul Google, a prezentat noi imagini cu robotul umanoid Atlas, demn de filmele cu Terminator, pe care îl testează şi care, în viitor, urmează să devină asistentul oamenilor în tot felul de activităţi, de la cele casnice la acţiunile militare.

Clipul video îl prezintă pe robotul umanoid Atlas în timp ce efectuează diverse activităţi de gospodărie, de la aşezarea unor cutii la datul cu mătura şi aspiratorul.

Potrivit experţilor, Atlas este capabil să sesizeze orice probleme, să îşi adapteze mişcările la situaţiile apărute şi să detecteze zonele în care trebuie să insiste cu curăţenia. Totul graţie unei interfaţe software dezvoltată de Robotics Lab şi Institute of Human & Machine Cognition (IHMC).

Dezvoltarea robotului a necesitat 13 luni de design si 17 luni de constructie. Robotul are 82 kilograme si 183 centimetri înăltime si aduce aminte de trupele de roboti din celebra serie Razboiul Stelelor.

GadgetReport.ro vă prezenta, recent, alte imagini care prezintă robotul umanoid Atlas în diverse ipostaze, inclusiv în timp ce se deplasează prin pădure, reuşind cu agilitate să depăşească obstacolele.

Intr-o prima faza, robotul Atlas va testa imbracamintea cu protectie chimica si va fi folosit pentru misiuni de salvare.

Nu este exclus ca, pe viitor, robotul sa fie “antrenat” pentru misiuni reale de luptă. Asta pe lângă activităţile casnice, bineînţeles.