Cum funcționează creierul uman! O nouă descoperire științifică

Data: 4/07/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Laboratorul Medical Research Council (MRC) Cambridge din Marea Britanie au anunțat o nouă descoperire legată de funcționarea creierului uman. Potrivit acestora, există o diferență semnificativă între creierul bărbaților și cel al femeilor.

Noul studiu condus de Laboratorul pentru biologie moleculară MRC din Cambridge, Marea Britanie, a produs prima hartă 4D a temperaturii creierului uman sănătos.

Aceasta răstoarnă câteva ipoteze anterioare și arată măsura în care temperatura creierului variază în funcție de regiunea creierului, vârstă, sex și momentul zilei.

Independent relatează, în baza studiului publicat de cercetători în revista Brain, că structurile profunde ale creierului sunt frecvent mai calde de 40 de grade Celsius, iar cea mai mare temperatură înregsitrată a fost de 40,9 grade Celsius. S-a constatat că, creierul feminin era cu aproximativ 0,4 grade Celsius mai cald decât al bărbaților.

Mai mult, temperatura creierului uman scade noaptea și crește în timpul zilei.

”Am descoperit că temperatura creierului scade noaptea înainte ca oamenii să meargă la culcare și crește în timpul zilei. Există motive întemeiate să credem că această variație zilnică este asociată cu sănătatea pe termen lung, ceva pe care sperăm să îl investigăm în continuare”, a declarat dr. John O’Neill de la MRC.

La bărbații și femeile sănătoase, temperatura din gură este de obicei mai mică de 37 de grade Celsius, însă temepratura medie a creierului este de 38,5 grade Celsius. Cu toate astea, regiunile mai profunde ale creierului uman pot fi adesea mai calde, chiar fierbinți, atingând 40 de grade Celsius, în special la femei, în timpul zilei.

”Pentru mine, cea mai surprinzătoare descoperire din studiul nostru este că creierul uman sănătos poate atinge temperaturi chiar diagnosticate ca febră, oriunde în altă parte a corpului”, a spus expertul.

Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat creierele a 40 de voluntari, cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani.

Misterul conștiinței. Descoperire incredibilă în creierul uman

Dovedit științific. Ce efecte are cafeaua asupra creierului