Cum iti dai seama daca pisica ta va trai mai mult

Cum iti dai seama daca pisica ta va trai mai mult

Pisicile nu traiesc, in medie, mai mult de 20 de ani. Cu toate acestea, există cazuri speciale, precum cel al pisicii Creme Puff, care a trăit 38 de ani. Experţii de la Colegiul de Medicină Veterninară din cadrul Universităţii Cornell au lansat un studiu care prezinta cateva lucruri interesante legate de viata pisicilor.

Potrivit acestora, un an pisicesc inseamna 4 ani umani. Astfel ca o pisica de un an este similară cu un adolescent de 16 ani, iar la 2 ani echivaleaza cu o persoana de 21 de ani. O pisică de 10 ani are vârsta similară cu un om de 53 de ani, 12 ani este echivalentul unui bătrân de 61 de ani, iar la 15 ani are vârsta similară cu cea a unui om de 73 de ani.

Cum iti dai seama daca pisica ta va trai mai mult? Există câteva semne distincte – o pisică cu probleme va avea o privire blurată, o piele uscată, îmbătrânită, va avea probleme de miros, orientare şi de somn.

Cum iti dai seama daca pisica ta va trai mai mult 2

De asemenea, o pisică care nu are o stare prea bună de sănătate va interacţiona mai greu cu oamenii şi va da semne de anxietate. În plus, va avea probleme de greutate, o dantură cu zone albicioase, iar unghiile sale se vor rupe foarte uşor.

Cum facem să prelungim viaţa pisicii cât mai mult? Experţii vorbesc de necesitatea unei alimentaţii plină de vitamine, minerale etc.

Mai multe detalii aflaţi din articolul de pe sciencealert.com