Teorie bulversantă. Vine sfârşitul lumii în 2030?

Data: 9/07/2016 | Autor: .

Teorie bulversantă. Vine sfârşitul lumii în 2030

Pământul ar putea trece printr-o scurtă perioadă glaciară începând din 2030, arată un studiu al cercetătorilor britanici de la Royal Astronomical Society, bazat pe un nou model de previzionare a activităţii Soarelui. Ştirea, devenită virală pe internet, a alimentat forumurile adepţilor teoriilor privind sfârşitul lumii.

Pământul riscă să treacă printr-o mini „Ice Age”, ca cea înregistrată între anii 1645 – 1715, afirmă cercetătorii de la Royal Astronomical Society, care au dat publicităţii un studiu în acest sens.

După ce au analizat evoluţia ciclurilor solare din 1976 până în 2008, ei au ajuns la un model care prevede o încetinire bruscă a activităţii Soarelui în jurul anilor 2030.

Modelul a fost calculat luând în considerare un efect de dinam produs de două straturi de materie care compun Soarele.
Iar concluziile arată că astrul va atinge un maxim de activitate în 2022, urmat de un minim în deceniul 2030-2040, atunci când activitatea solară s-ar putea diminua cu până la 60%. Acest lucru va duce la modificări semnificative în clima de pe Terra, urmând să asistăm la ierni mai lungi şi veri mai scurte şi mai răcoroase.

Adepţii teoriilor apocaliptice au interpretat informaţiile în sensul unui posibil sfârşit al lumii.

sfârşitul lumii