Cum sa cumperi bitcoin? Cel mai simplu ghid de tranzactionare

Data: 22/02/2021 | Autor: .

Cum sa cumperi bitcoin? Cel mai simplu ghid de tranzactionare

Cum sa cumperi bitcoin? O intrebare la care există multiple răspunsuri. Dintre toate variantele de pe piață, noi vă prezentăm astăzi platforma Binance.  Puteți cumpăra și vinde bitcoin dar și alte monede digitale. Totul se întâmplă cu cardul, instant.

Trăim în febra criptomonedelor. Unii spun că reprezintă viitorul, mai ales prin ecosistemul blockchain. Alții spun că este doar o uriașă speculație, o bulă care la un moment dat se va sparge pentru că, în spatele ei nu se află de fapt nimic. Niciuna dintre aceste criptomonede nu își poate dovedi, în prezent, valoarea, așa cum este ea raportată la monedele clasice.

Cine are dreptate? Cei care fac afaceri cu criptomonede și fac profituri de mii de euro sau cei care cred că este o speculație?

Adevărul este, din punctul nostru de vedere, undeva la mijloc. Criptomonedele reprezintă viitorul în măsura în care viitorul va aparține banilor digitali. La fel ca monedele clasice, acestea se vor tranzacționa în funcție de interesul clienților.

Dacă oamenii investesc într-una din ele, înseamnă că au încredere în ea. Este la fel ca la investițiile în aur sau acțiuni, ar spune fanii criptomonedelor. Nu este tocmai așa, pentru că aurul există, are o valoare fizică, la fel ca acțiunile, care au în spate niște active.

Criptomonedele promovează un sistem de tranzacționare extrem de sigur- viitorul în materie – blockchain, și sunt complet independente, în sensul că nu aparțin nimănui – stat, bancă, entitate financiară.

De aici și temerile că sunt doar simple numere, active cu o valoare speculativă.

Cum sa cumperi bitcoin?

Dacă crezi însă în bitcoin, în Ethereum sau în altă monedă digitală și vrei să faci bani cu ele, îți recomandăm platforma Binance.com. Îți faci un cont și îi atașezi un cont de card.

De ce intră gigantul Mastercard în lumea criptomonedelor?

Din momentul respectiv, vei putea cumpăra și vinde criptomonede foarte simplu. Dacă vrei să scapi de ele, le transformi în euro sau dolari și apoi, prin  conversie, îi transferi în contul de card, în câteva secunde.

Trebuie să ai însă grijă la aceste investiții. Sfatul nostru este să nu investești decât banii pe care îți permiți să îi pierzi, pentru că monedele sunt extrem de volatile, adică te poți trezi că astăzi valorează mii de euro și mâine cotațiile se prăbușesc. Asta pentru că nu au un spate un fundament, iar valoarea lor crește sau scade în funcție de câți bani se investesc sau se scot din ele.

Te invităm să urmărești tutorialul video GadgetReport.ro în care vei afla, în detaliu, explicat simplu, cum poți să devii investitor în criptomonede.

Bitcoin, un nou record. Unde se va opri creșterea criptomonedei?