De ce intră gigantul Mastercard în lumea criptomonedelor?

Data: 14/02/2021 | Autor: .
De ce intră Mastercard în lumea criptomonedelor?

De ce intră Mastercard în lumea criptomonedelor?

Mastercard le va permite posesorilor de carduri să tranzacţioneze anumite criptomonede, fără a face precizarea la care monede se referă (Bitcoin, ethereum etc.), în contextul în care mai multe companii au început să se deschidă măcar parţial către această piaţă în creştere.

Mai mult, compania este „implicată în mod activ” alături de mai multe bănci centrale din întreaga lume în proiecte de monede digitale naţionale, conform unui articol publicat pe blogul companiei.

Compania va prioritiza protecţia consumatorului şi conformarea la directivele reglementatorilor, a scris Raj Dhamodharan, vicepreşedinte executiv pentru active digitale şi produse blockchain în cadrul Mastercard.

Într-un material detaliat, compania explică de ce intră în lumea criptomonedelor.

,,Oricare ar fi părerile dvs. despre criptomonede – de la fanatic la un sceptic absolut – cert este că aceste active digitale devin o parte tot mai importantă a lumii plăților.

Oamenii folosesc criptomonede pentru a cumpăra active. De asemenea, vedem utilizatorii care profită din ce în ce mai mult de cardurile criptografice pentru a accesa aceste active și a le converti în monede tradiționale pentru cheltuieli.

Pentru a fi clar, aceste date nu aparțin nici unei persoane – sunt anonimizate și în ansamblu – dar tendința este inconfundabilă.

Ne pregătim chiar acum pentru viitorul plăților, anunțând că anul acesta Mastercard va începe să sprijine criptomonede selectate direct în rețeaua noastră. Aceasta este o mare schimbare care va necesita multă muncă. Vom fi foarte atenți la activele pe care le sprijinim pe baza principiilor noastre pentru monedele digitale, care se concentrează pe protecția consumatorilor și conformitatea.

Filosofia noastră cu privire la criptomonede este simplă: este vorba despre alegere. Mastercard nu este aici pentru a vă recomanda să începeți să utilizați criptomonede. Dar suntem aici pentru a permite clienților, comercianților și companiilor să mute valoarea digitală –  tradițională  sau criptografică – oricum doresc. Ar trebui să fie alegerea ta, sunt banii tăi.

Efectuarea acestei activități va crea mult mai multe posibilități pentru cumpărători și comercianți, permițându-le să tranzacționeze într-o formă de plată complet nouă. Această schimbare poate deschide accesul comercianților către clienții noi care se îndreaptă deja către activele digitale și îi poate ajuta pe vânzători să își fidelizeze clienții existenți care doresc această opțiune suplimentară. Și clienții vor putea economisi, stoca și trimite bani în moduri noi.

Vrem să ajutăm aceste concepte să înflorească și să își atingă potențialul, dezvoltând și încurajând în același timp barele de protecție necesare.

Suntem aici pentru a permite clienților, comercianților și companiilor să mute valoarea digitală – tradițională sau criptografică – oricum doresc. Ar trebui să fie alegerea dvs., sunt banii dvs.

Pentru a fi complet clar, nu toate criptomonedele de astăzi vor fi acceptate în rețeaua noastră. În timp ce monedele stabile sunt mai reglementate și mai fiabile decât în ​​trecutul recent, multe dintre sutele de active digitale aflate în circulație mai trebuie să își înăsprească măsurile de conformitate, deci nu vor îndeplini cerințele noastre . Ne așteptăm ca consumatorii și ecosistemul în ansamblu să înceapă să se reunească în jurul activelor cripto care oferă fiabilitate și securitate. Sunt aceleași stablecoins pe care ne așteptăm să le aducem în rețeaua noastră.

Ce cautam? Patru elemente cheie

În primul rând, avem nevoie de protecții ale consumatorilor, inclusiv de confidențialitatea și securitatea informațiilor consumatorilor – același nivel de securitate pe care oamenii l-au așteptat în cardurile lor de credit.

Apoi, vor fi necesare protocoale stricte de conformitate, inclusiv Cunoașteți-vă clientul, o cerință menită să elimine activitatea ilegală și înșelăciunea în rețelele de plată. De asemenea, aceste active digitale trebuie să respecte legile și reglementările locale din regiunile în care sunt utilizate.

În cele din urmă, oamenii vor dori să utilizeze aceste active digitale pentru plăți, deci acesta este și unul dintre criteriile noastre. Pentru a ajunge la rețeaua noastră, activele cripto vor trebui să ofere stabilitatea de care au nevoie oamenii într-un vehicul pentru cheltuieli, nu investiții.

Lucrăm deja pentru a oferi această alegere consumatorilor pentru criptomonede.

Lucram cu Wirex și BitPay încă de anul trecut pentru a crea carduri criptografice care permit oamenilor să tranzacționeze folosind criptomonedele lor.

Ne-am adăugat la aceste parteneriate anul acesta, unindu-ne forțele cu LVL , un site de schimb de criptomonede emergent. Aceste relații – cu multe altele planificate în curs – se bazează pe mulți ani de colaborări.

Partenerii noștri cripto convertesc activele digitale în valute tradiționale, apoi le transmit prin rețeaua Mastercard.

Schimbarea noastră către sprijinirea activelor digitale va permite multor comercianți să accepte cripto – o abilitate care este limitată în prezent de metode proprietare unice pentru fiecare activ digital.

mobilPay MasterCard. Cum sa iti platesti facturile cu telefonul mobil (VIDEO)

Această schimbare va elimina, de asemenea, ineficiențele, permițând atât consumatorilor, cât și comercianților să evite să facă conversii între cripto și tradițional pentru a face cumpărături.

Mastercard conlucrează activ cu mai multe bănci centrale majore din întreaga lume, pe măsură ce revizuiesc planurile de a lansa noi criptomonede, denumite CBDC , pentru a oferi clienților o nouă modalitate de plată.

Anul trecut, am creat o platformă de testare pentru ca aceste bănci să utilizeze aceste monede într-un mediu simulat.

Folosind experiența noastră profundă în tehnologiile de plăți, așteptăm cu nerăbdare să continuăm aceste parteneriate cu guvernele și să le ajutăm să exploreze cele mai bune modalități de a dezvolta aceste noi monede.

Revolut a lansat un card din metal care oferă bani înapoi, inclusiv în criptomonede

Cu 89 de brevete blockchain acordate la nivel global, cu alte 285 de cereri blockchain suplimentare în așteptare la nivel mondial, avem deja unul dintre cele mai mari portofolii de brevete blockchain din industria plăților din care putem trage pentru a avea succes aceste proiecte.

Suntem inspirați de o mare parte din munca care se desfășoară în lumea plăților – în domeniul bancar, în fintech-urile emergente, în criptografie – pentru a genera schimbarea. Și facem tot ce putem pentru a stabili scena pentru ca acești jucători să facă următorul pas înainte’’, se mai spune în comunicatul Mastercard.

Clientii Alpha Bank vor face plăti prin Apple Pay