Cum scapi de tantari? O teorie stiintifica

Data: 18/07/2016 | Autor: .

cum scapi de tantari

De ce unele persoane sunt mai intepate de tantari decat altele? O intrebare la care expertii din cadrul Universităţii din Florida au cautat raspunsurile si au gasit cateva cu valoare stiintifica. Cum scapi de tantari afla de pe GadgetReport.ro.

Potrivit cercetatorilor americani, principalul argument pentru care tantarii sunt atrasi de anumite persoane tine de cantitatea de dioxid de carbon pe care acestea o degaja. Este cazul celor care efectueaza activitati fizice intense, de la munca la sport, si transpira puternic.

Chiar şi cei care au un miros aparte, care atrage ţânţarii, sunt predispuşi muşcăturilor. Altfel spus, cei care nu se spala sunt mai atrasi de tantari decat de ceilalti. In plus, conteaza si produsele cosmetice care le folosesc. Cele dulci, puternice, sunt extrem de atractive pentru tantari.

Alte doua criterii sunt legate de greutatea si inaltimea victimelor. Cercetatorii au descoperit ca oamenii mai inalti sunt mult mai atractivi pentru tantari, la fel si cei mai corpolenti. Tine de „amprenta energetica” mai mare pe care tantarii o adora.

In plus, cei cu metabolismul rapid suferă la fel de mult din cauza ţânţarilor, din cauza nivelului scăzut de colesterol.

Asa ca, atunci cand iesiti seara la plimbare sau la o terasa, imbracati-va cat mai lejer, ca sa nu transpirati, evitati parfumurile puternice si aveti grija de igiena personala.