Cum verifici dacă un bancomat este controlat de hackeri

Data: 30/05/2018 | Autor: .

Cum verifici dacă un bancomat este controlat de hackeri

Urmăriţi în clipul de mai jos cum puteţi afla dacă un bancomat este controlat de hackeri, verificând dacă există un accesoriu din plastic montat în dreptul slotului pentru card.

Un reputat expert în securitate a postat pe internet un clip video pe care l-a realizat în timp ce se afla în vacanţă în Viena şi care demonstrează cum reuşesc hackerii să fure datele de pe cardurile turiştilor, de la un bancomat, prim metoda skimmer.

Benjamin Tedesco, expert al firmei de securitate Carbon Black, ne demonstrează cât de simplu este să afli dacă bancomatul este controlat de hackeri sau nu. Trebuie doar să verifici dacă în zona în care se introduce cardul în ATM  există un dispozitiv artizanal, aplicat deasupra fantei originale.

Dispozitivele pentru clonat carduri montate pe ATM-uri publice sunt, în cele mai multe cazuri, lipite în grabă pentru a fi recuperate simplu şi rapid de hackeri. Accesoriile de plastic conţin un cip special care citeşte datele cardului şi parola introdusă de utilizator. Hackerii clonează apoi cardurile şi golesc conturile de la orice bancomat.

Urmăriţi în clipul de mai jos cum puteţi vedea dacă un bancomat este controlat de hackeri, verificând dacă există un accesoriu din plastic montat în dreptul slotului pentru card.

Clipul video a adunat peste 3 milioane de vizualizări în numai 48 de ore de la lansarea pe youtube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.