Efectele negative ale tehnologiei asupra puterii de concentrare

Data: 15/08/2016 | Autor: .

Efectele negative ale tehnologiei asupra puterii de concentrareAsaltul tehnologic din ultimii ani are implicaţii semnificative asupra comportamentului uman. Potrivit unui studiu realizat de Microsoft, printre efectele generate de folosirea internetului se află scăderea puterii de concentrare.

Datele arată că, de la un nivel mediu de concentrare de 12 secunde în anul 2000, în 2016 s-a ajuns ca oamenii să poată sta concentraţi, în medie, numai 8 secunde.

De vină este, în primul rând, avalanşa de informaţii cu care suntem asaltaţi, dar şi modul în care o experimentăm, cu ajutorul aplicaţiilor de pe telefon sau tableta.

Efectele negative ale tehnologiei asupra puterii de concentrareCercetătorii afirmă că cei mai afectaţi de scăderea puterii de concentrare sunt adolescenţii, al căror comportament a devenit unul impulsiv.

Vestea bună este că tehnologia ne-a crescut abilităţile de a face mai multe lucruri în acelaşi timp (multitasking) şi de a sintetiza mai uşor informaţiile. Potrivit experţilor, acest lucru ne permite să luăm decizii mult mai uşor.

La studiul realizat de Microsoft în Canada au participat 200 de persoane.