Dacia Bigster, lovitură de piață! Anunțul important anticipat de presa internațională

Data: 13/01/2022 | Autor: .

Dacia Bigster, SUV-ul cu șapte locuri, poziționat deasupra lui Duster în gama Dacia, și-ar putea face debutul pe piață mai devreme decât ne-am așteptat. Good Car News și alte site-uri de specialitate anunță faptul că Renault pregătește o surpriză de proporții în piața auto, devansând lansarea modelului considerat o alternativă mai accesibilă la Land Rover Discovery Sport și Volkswagen Tiguan.

Presa internațională susține, citând surse din cadrul Grupului Renault, că Dacia va lansa noul model emblematic Bigster în 2022, cel mai probabil în toamnă, mai devreme cu doi ani decât planurile inițiale.

Ramane de văzut dacă zvonurile vor fi confirmate oficial mai cu seamă că industria auto se confruntă, dincolo de o scădere semnificativă de vânzări, cu o criză majoră de microcipuri, care face ca livrările de mașini să întârzie pînă la 6-9 luni. Va face rost Dacia de toate piesele necesare, inclusiv din zona de semiconductori, pentru a putea ieși atât de repede în piață cu un nou model care, cu siguranță, își va găsi mulți clienti?

SUV-ul de 7 locuri, cel mai mare si cel mai scump model din istoria producatorului autohton de automobile, a fost gândit ca o alternativă mai accesibilă decât Land Rover Discovery Sport și Volkswagen Tiguan.

Dacia Bigster se bazeazp pe aceeasi baza CMF-B ca sedanul Logan si hatchback-ul Sandero. Aceasta este o soluție unică pentru Dacia, care va permite bigster să fie vândut la un preț accesibil.

Compania a prezentat in ianuarie conceptul Bigster, care este cu 25 de cm mai lung decat Duster si va avea si versiune hibrida. Modelul va costa in jur de 30.000 de euro, un prag de pret pe care Dacia il atinge in premiera.

„Lucram la subiectul acesta. Bigster a fost prezentat cu un scop anume: de a explica strategia Dacia, de spune ce vrem sa facem: la fel de simplu, concentrare pe o singura platforma, intram pe segmentul C, adaugam valoare, suntem in limitele marcii Dacia, avem de-a face cu esentialul. Multi au spus ca masina este foarte cool, dar nu va putea fi lansata chiar maine, ea isi urmeaza planul de validare si de lansare, dar incercam sa o aducem un pic mai repede”, spunea, recent, Mihai Bordeanu, directorul general Dacia, citat de hotnews.ro.

Dacia afirmă că Bigster  va avea un pronunțat caracter practic și spațiu generos, dar și cu un design foarte îndrăzneț, aspect demonstrat de liniile sale angulare, brute.

Francezii spun că Bigster încorporează valorile de simplitate, onestitate și autenticitate specifice mărcii Dacia.

Dacia Bigster

Altfel spus, avem de a face cu un SUV autentic, în care francezii au folosit soluții tehnologice noi și ecologice, inclusiv piese din material plastic reciclat, mai ales pentru protecțiile laterale.

De altfel, francezii spun că Bigster va fi echipat cu motorizări alternative și hibride, urmând să vedem, in 2025, și un model electric.

În esență, Dacia Bigster va fi propulsat de o gamă de motoare optima. În primul rând vom avea un motor pe benzină, de 1 litru TCE 110 cai putere și 200 Nm, un motor pe 1,3 litri și 130 CP, o versiune de 155 CP și două motoare diesel de 1,5 litri. Dacia Bigster E-Tech hybrid va avea un motor de 1,6 litri pe benzină și 140 CP alături de două motoare electrice de 205 Nm și transmisie automată cu baterie de 1.2kWh 230V.

Dacia a vândut începând din 2004 peste 7 milioane de vehicule în 44 de țări, multe din modelele sale fiind bestseller în segmentul lor. Astfel, în Europa, Sandero este în ultimii ani cel mai vândut model către clienții particulari în timp ce Duster este cel mai vândut SUV către aceeași categorie de clienți.

 

Dacia Bigster, un SUV spectaculos! Primele imagini cu interiorul mașinii

Cum ar arăta o Dacie de lux.  Dacia Luxos, un proiect futurist, gândit în Maroc