De ce să nu aruncaţi pliculeţele cu silica gel

Data: 28/03/2016 | Autor: .

De ce să nu aruncaţi pliculeţele cu silica gelPliculeţele cu silica gel, întâlnite în cutiile de încălţăminte, nu ar trebui să le aruncaţi pentru că vă pot ajuta în tot felul de activităţi. Jurnaliştii de la Business Insider au realizat un clip video în care prezintă câteva dintre utilizările acestuia.

Silica gelul este un material granular cu porozitate mare obținut prin deshidratare în condiții speciale a gelului de bioxid de siliciu.

Materialul este un silicat amorf, un material dur și translucid, format din granule cu diametrul cuprins între 1 și 3 mm, în care există un număr foarte mare de pori microscopici.

Este folosit în tehnică ca absorbant pentru umezeală și purtător de catalizatori. Când controlează umezeala, la o temperatură de 24° C și umiditate relativă de 20%, silica gelul poate absorbi 35% din greutatea lui în apă, iar cantitatea de apă absorbită crește cu cât perioada de timp este mai mare.

Printre altele, acestea vă pot ajuta în maşină, ca să nu vă aburiţi geamurile, dar şi în casă, pentru a vă menţine aparatele de ras ascuţite o perioadă mai lungă.

Pliculeţele sunt excelente şi atunci când încercaţi să salvaţi un telefon peste care aţi vărsat un pahar cu apă dar şi în încălţămintea veche, pe care o igienizează şi o usucă.

Aveţi mai jos şi alte utilizări ale pliculeţelor:

  • Dacă ați pus haine umede în bagaj, atunci puneți în el câteva pliculețe cu silica gel și mirosul va dispărea.
  • Lentilele camerei foto pot să se aburească din cauza schimbărilor bruște de temperatură. Și în acest caz pliculețele  vă vor salva. Puneți câteva pliculețe cu acest gel în husa aparatului și veți uita de această problemă.
  • Materialul protejează de depuneri bijuteriile, tacâmurile și celelalte obiecte din argint. Păstrați câteva pliculețe în dulapurile unde se află argintăria, sau în cutia pentru bijuterii.