NVIDIA lansează Drive PX 2, prima maşină de curse fără pilot!

Data: 6/04/2016 | Autor: .

NVIDIA lansează Drive PX 2, prima maşină de curse fără pilot!

NVIDIA a anunţat, cu ocazia conferinţei GPU Technology din San Jose, dezvoltarea primei maşini de curse care funcţionează cu pilot automat. Adică, mai concret, Drive PX 2 nu are şofer şi este condusă de un program software, relatează GadgetReport.ro

CEO-ul NVIDIA, Jen-Hsun Huang, a declarat că modelul este condus de un super computer, Drive PX 2, care controlează maşina cu ajutorul informaţiilor primite de la mai mulţi senzori radar, GPS, LIDAR, camere şi senzori de distanţă.

Mai mult chiar, programul de pilot automat este capabil să înveţe singur din experienţe, astfel că îşi îmbunătăţeşte performanţele. Computerul de bord are puterea a 150 de calculatoare MacBook Pro, fiind capabil să efectueze 2,3 trilioane de operaţiuni pe secundă.

Modelul de maşină de curse cu Drive PX 2 va fi înscris în competiţia dedicată automobilelor fără pilot, intitulată Roborace.

Potrivit unui comunicat de presă lansat de NVIDIA, compania va dezvolta 10 astfel de vehicule pe care le va testa începând din acest an, pentru cursa din septembrie.

Mai multe detalii despre Roborace aflaţi de pe site-ul oficial.