Descoperire cu iz SF! Tratamentul care promite tinereţe fără bătrâneţe (VIDEO)

tinereţe fără bătrâneţe

Tinereţe fără bătrâneţe! Poţiunea magică din basmele copilăriei are mari şanse să devină realitate. Cercetătorii de la Centrul Berkeley pentru Celule Stem din cadrul Universităţii din California au dezvoltat un medicament care întinereşte muşchii şi ţesutul cerebral.

Ideea a pornit de la o descoperire din 2005, când un grup de cercetători a arătat că transfuzia de sânge la şoareci duce la întinerirea celulelor stem, relatează ScientAlert.

Savanţii au identificat un inhibitor numit kinaza, agent care transformă forma inactivă a unei enzime în forma activă. Tratamentul stimulează activitatea celulelor stem astfel încât acestea să continue să înlocuiască celulele degradate.

Medicamentul întinereşte muşchii şi ţesutul cerebral, fiind astfel capabil să restabilească integritatea întregului organism şi să redea funcţiile la nivelul înregistrat în tinereţe.

Cercetarea este la început, însă ar putea reprezenta primul pas către un tratament care ar putea reda tinereţea celor în vârstă.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica TV Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzata la Realitatea TV.