Un concediu pe Luna sau Marte? NASA a lansat deja ofertele (VIDEO)

MARS-one

Într-un viitor nu foarte indepartat, vom putea merge în concediu pe Luna sau Marte.Agenţia Spaţială Nord Americană a lansat un concurs care vizează amenajarea unor locuinţe care îi vor primi pe viitorii colonişti din spaţiu.

Chiar dacă specialiştii de la NASA nu au descoperit deocamdată urme de viaţă în spaţiu, agenţia a lansat un concurs – 3D Printed Habitat Challenge -ce vizează dezvoltarea unor tehnologii care vor permite construirea viitoarelor case de pe Lună şi Marte, folosind resurse locale şi materiale reciclate.

„Viziunea noastră prevede folosirea unor maşini autonome, specializate în construirea de spaţii pentru locuit, care vor fi trimise într-o zi pe Lună sau pe Marte, pentru a fabrica adăposturi pentru oameni”, a anunţat NASA într-un comunicat oficial, citat de GadgetReport.ro.

Prima etapă a concursului, la care doritorii pot să se înscrie până pe 15 iulie, va consta în imaginarea unor structuri cu o arhitectură realistă în 3D. Câştigătorul va primi un cec de 50.000 de dolari.

Etapa a doua se va concentra „pe tehnologiile de printare 3D şi pe tehnologia de combinare a materialelor aduse cu rocile locale” si va fi recompensată cu 1,1 milioane de dolari. Iar a treia etapă va viza fabricarea locuinţelor pe Lună şi Marte.

Ce alte planuri au cei de la NASA dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV

Puteţi vedea toată seria de emisiuni Gadget Show pe https://www.youtube.com/user/GadgetReportTV/videos