Cinematograful 4 DX. O experienta interesanta, insa putin exagerata (VIDEO)

Data: 20/05/2015 | Autor: .

4DX-cinema-gadgetreport.ro_

Cinema City a inaugurat, aseara, la Mega Mall din Bucuresti, prima sala de cinema 4 DX din Romania. Tehnologia aduce, pe lângă imaginea 3D si sunetul de excepție, cea mai captivantă experiență de film.

In sala 4DX ai parte de stropi de apă, ceață, vânt, alaturi de alte experiențe senzoriale, cum ar fi mirosuri pompate in sală, impreuna cu vibrații și mișcări de si in scaune.

La lansarea oficiala a cinematografului, am fost invitati sa simtim toate aceste experiente pe baza trailerelor unor filme si a unor secvente din noul Mad Max. Experienta a fost una interesanta, unica, insa poate putin exagerata, lucru resimtit mai ales in cazul Mad Max.

In tentativa de a exploata cat mai mult din tehnologia 4DX, cei care s-au ocupat de asigurarea ambiantei au exagerat cu efectele. Senzatia de artificial am simtit-o mai ales in miscarile exagerate ale scaunelor, ireale, prea putin sincronizate cu imaginile.

Daca veti dori sa experimentati un film la 4 DX, trebuie sa va asteptati la o experienta de tip roller-coaster si asta timp de o oră şi jumătate sau două ore cât ţine filmul.

Senzaţiile sunt interesante la început însă, pe parcurs, tind să obosească. Dacă s-ar fi limitat la a folosi tehnologia 4 DX numai în cazul unor explozii, cutremure, urmariri de masini si a altor situatii spectaculoase, credem ca senzatia era una mai interesanta, mai fireasca.

Am putea compara senzatia de aseara cu o mancare mult prea condimentata sau cu cea oferita de un hamburger de la Mc.Donald’s in comparatie cu unul clasic. Cu toate acestea, experienta merita traita.

Daca veti merge la un film la cinematograful 4 DX la Mega Mall, sfatul nostru este sa nu va luati in sala popcorn, nachos sau sucuri. Miscarile scaunelor sunt atat de puternice, in unele cazuri, incat s-ar putea sa le varsati in timpul spectacolului.

Pretul biletelor pentru noua sala 4 DX nu au fost anuntate. Asteptati-va insa sa coste ceva mai mult decat la o sala obisnuita.

Cinema City a anuntat ca va deschide sali 4 DX  si in Constanta si Timisoara.