Descoperire misterioasă în Marea Piramidă din Giza

Data: 18/10/2016 | Autor: .

Descoperire misterioasă în Marea Piramidă din Giza

Marea Piramidă de pe Platoul Giza, din Egipt, ar putea conţine încă două încăperi secrete. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii care scanează piramida cu ajutorul termografiei în infraroşu şi scanării laser 3D. Ei au descoperit două cavităţi necunoscute, în partea de nord a piramidei, relatează GadgetReport.ro

Cele două încăperi secrete s-ar afla la 105 metri înălţime, deasupra intrării din nordul piramidei construită de faraonul Khufu, acum 4500 de ani. Potrivit cercetătorilor, scanarea arată că cele două încăperi din cea mai mare piramidă din Egipt (146 de metri înălţime) ar putea fi conectate.

„Investigaţia din Marea Piramidă este în derulare. Vom scana, fotografia, studia şi analiza toate mesajele care ne pot fi oferite. Vrem să localizăm şi să înţelegem ceea ce există în interior”, a declarat arhitectul francez Yves Ubelmann, specializat în patrimoniu şi arheologie, unul dintre membrii misiunii „ Scan Pyramids ”, citat de ScienceAlert.com

Proiectul, derulat de cercetătorii de la HIP Institute din Paris şi Universitatea din Cairo, implică o căutare amănunţită cu ajutorul termografiei în infraroşu şi scanării laser 3D a piramidelor de la Giza şi a celor două piramide Dahshur, de la sud de Cairo, construite acum 4500 de ani.

Obiectivul operaţiunii ” Scan Pyramids ” este de a descoperi formula care a permis constructorilor din acea epocă să plaseze uriaşele blocuri de piatră unul peste altul şi să le ridice la aproape 150 de metri înălţime.

Aceeaşi tehnologie, spun experţii, ar putea ajuta, printre altele, la găsirea mormântului ascuns din camera mortuară a lui Tutankhamon, care poate aparţine reginei Nefertiti. Operaţiunea „ Scan Pyramids ” este finanţată de un grup de oameni de afaceri cu 1 milion de euro.

În prezent există mai multe teorii privind construcţia piramidelor. Cele mai multe merg pe ideea că acestea au fost construite cu ajutorul unor sisteme de scripeţi şi sănii care transportau uriaşele blocuri de piatră pe nisipul udat în prealabil.
Egiptologii Mark Lehner şi Zahi Hawass cred că între 20.000 şi 30.000 de muncitori, cei mai mulţi oameni liberi, ar fi lucrat pe platoul Giza, unde se află cele mai cunoscute piramide din Egipt.

Există, bineinţeles, şi teoriile SF care afirmă că piramidele ar fi fost construite cu ajutorul extratereştrilor şi că acestea ar reprezenta, de fapt, un fel de transmiţătoare de energie în spaţiu.

Urmăriţi aceste teorii într-un episod al celebrei serii TV „Extratereştrii Antici”.

Iar în clipul de mai jos vedeţi o altă teorie care respinge ideea influenţei extraterestre şi vine cu o explicaţie ceva mai lumească a motivaţiei şi modului în care au fost construite piramidele.

De ce au încetat egiptenii, brusc, să mai înalţe piramide? Un alt mister rămas încă neelucidat.

CITITI SI:

Descoperire soc. Piramida din Bosnia, realizata din beton!

Misterul mercurului lichid descoperit într-o piramidă din Mexic (VIDEO)