Dinozaurii, recreaţi din pui de găină! Un experiment incredibil

Data: 13/05/2016 | Autor: .

Dinozauri recreaţi din pui de găină! Un experiment incredibil

Cercetătorii chilieni, conduşi de profesorul Joâo Botelho, au modificat în laborator genele unor embrioni de pui de găină, încercând să reconstruiască picioarele speciilor de dinozauri precum Archaeopteryx, relatează GadgetReport.ro

Cercetătorii de la Universitatea din Chile au realizat un experiment fabulos, care demonstrează că, după extincţia animalelor preistorice, de acum 65 de milioane de ani, provocată cel mai probabil de căderea unui meteorit, unele specii au reuşit să supravieţuiască, iar păsările sunt urmaşele directe ale acestor specii dispărute.

 

Dinozaurii, recreaţi din pui de găinăÎn urma experimentului, experţii au reuşit astfel să demonstreze că arhitectura osoasă a păsărilor din prezent a evoluat din cea a speciilor antice.

Experimentele cercetătorilor s-au oprit în laborator, astfel că găinile modificate genetic nu au devenit realitate.

„Scopul nostru a fost să demonstrăm legătura dintre fibula şi calcaneu, să testăm modul în care informaţia genetică s-a transmis de-a lungul milioanelor de ani”, a declarat expertul Alexander Vargas, citat de ScienceAlert.com.

Detaliile ştiinţifice despre descoperire le citiţi în comunicatul de presă publicat AICI.

Nu este primul experiment care încearcă să recreeze istoria şi evoluţia animalelor preistorice. Anul trecut, cercetătorii au încercat să recreeze ciocul păsărilor antice, folosindu-se tot de embrioni de găină.

Care este semnificaţia acestor teste ştiinţifice aflaţi din prezentarea făcută la conferinţele TED de paleontologistul Jack Horner.