Dovedit ştiinţific. De ce îţi trebuie o cină romantică

Dovedit ştiinţific. De ce îţi trebuie o cină romantică

Tu de când n-ai mai ieşit în oraş cu partenerul sau partenera ta la o cină romantică, cu tot tacâmul, de la lumânări la şampanie? Dacă n-ai mai făcut-o de mult sau poate niciodată, este timpul să treci la fapte. Îţi va influenţa în mod pozitiv relaţia, spun experţii citaţi de GadgetReport.ro.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Medicină din Berlin, la care au luat parte 200 de cupluri heterosexuale, ieşitul în oraş cu cel drag influenţează în mod pozitiv sănătatea şi psihicul partenerilor.

„Cei care au transformat ieşitul în oraş într-o obişnuinţă aveau un nivel psihic şi fizic superior celorlalţi. Am remarcat o îmbunătăţire a circulaţiei sangvine, o creştere generală a tonusului fizic şi o scădere semnificativă a riscului apariţiei unor depresii. Stimulaţi să comunice, să încerce senzaţii noi, partenerii şi-au consolidat relaţia, iar viaţa sexuală s-a îmbunătăţit”, a declarat Marchus Glitenhall, coordonatul studiului.

Interesant este că, spre deosebire de ieşitul clasic în oraş, o cină romantică, cu lumânări şi şampanie, aduce un plus de interes pentru parteneri.

Fumul de lumânare parfumată conţine particule minuscule de sodiu si potasiu care, alaturi de funingine, influenţează ritmul cardiac, mai bine spus ne fac ca inima să ne bată mai tare. Iar asta crează emoţie, beatitudine, o stare generală de bine.

„Elementele chimice sunt implicate in mod esential in reglarea ritmului cardiac si in transmiterea semnalelor celulare in organism”, spun experţii. Atenţie însă! Nu toate lumânările sunt sănătoase.

Alegeţi-le doar pe cele special create pentru astfel de experienţe, parfumate şi care produc mai puţin fum, în genul celor din ceara de albine si soia. Să-ţi mai spunem şi de efectele şampaniei sau de cele ale unei prăjituri cu ciocolată?

Probabil le ştii deja. Ideea este că reţeta funcţionează. Totul este să te mobilizezi, să pui mâna pe telefon şi să faci o rezervare la un restaurant.