Dovedit ştiinţific! Începe sezonul criminalilor în serie

Data: 6/04/2016 | Autor: .

lecter

„The killing season”, aşa cum spun americanii, a început, oficial, de câteva zile. Cel puţin asta susţin cercetătorii de la Southern Poverty Law Center. În luna aprilie au avut loc, în anii trecuţi, cele mai multe tragedii, „opere” ale criminalilor în serie, relatează GadgetReport.ro

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au analizat datele privind cazurile de crime din ultimii 10 ani. Aşa au descoperit, cu uimire, că cele mai multe astfel de evenimente au loc în luna aprilie.

Tragedia din clădirea federală din Oklahoma City, din aprilie 1995, atacul cu 13 victime de la Columbine High School din aprilie 1999 şi atentatul în care şi-au pierdut viaţa 32 de studenţi la Virginia Tech, în aprilie 2007. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute exemple.

Potriit cercetătorului Heidi Beirich, expert în terorismul „domestic”, sosirea primăverii îi face pe cei predispuşi la violenţă mult mai agresivi. „Este un fenomen cu adevărat ciudat. Aprilie este începutul sezonului de crime după ce, iarna, aceştia au fost în hibernare, au fost nevoiţi să stea în case, frigul i-a ţinut la distanţă şi le-a inhibat instinctele criminale”, a spus acesta, citat de NDTV.

O altă motivaţie ţine, oarecum, de istorie. Criminalii în serie încearcă, în această perioadă, să „aniverseze” tot felul de tragedii, de la cea de la Columbine High School din aprilie 1999 la naşterea lui Hitler (20 aprilie).

„Aprilie este luna extremiştilor, cel puţin în SUA, de la antisemiţi la grupurile teroriste”, spun experţii.

Interesant este că nu numai în SUA au avut loc tragedii în luna aprilie. Astfel de evenimente tragice, crime în masă, atentate şi alte evenimente sângeroase au avut loc, de-a lungul anilor, în Germania, Brazilia şi Australia. Să nu uităm că Martin Luther King Jr. şi Abraham Lincoln au fost asasinaţi în aprilie.