Pas uriaş în lumea artei! Experţii au creat un tablou Rembrandt la imprimantă 3D

Data: 11/04/2016 | Autor: .

TheNextRembrandt-gadgetreport.ro

Cum ar fi dacă marii artişti ai lumii, precum Leonardo da Vinci sau Rembrandt, ar putea fi readuşi la viaţă, dacă opera lor ar fi continuată? O întrebare la care experţii în software au găsit un răspuns cu adevărat incredibil, care promite să ducă arta la un nou nivel!

Mai mulţi experţi olandezi în domeniul artei şi dezvoltatori de software s-au reunit într-o misiune cu adevărat ieşită din comun. Au analizat sute de tablouri realizate de celebrul pictor Rembrandt, cu scopul de a găsi elementele definitorii ale tehnicii sale de pictură, relatează GadgetReport.ro

După ce au scanat şi comparat sute de picturi, au concluzionat că cel mai bun test în tentativa de a continua munca maestrului ar fi să realizeze un portret de bărbat caucazian între 30 și 40 de ani orientat spre dreapta, cu mustață, haine întunecate, un guler alb și o pălărie. Asta pentru că multe dintre lucrările lui Rembrandt se referă la un astfel de personaj.

Pe baza datelor obţinute, am reuşit să dezvoltăm un software capabil să pună toate informaţiile la un loc şi să genereze un tablou nou, un portret realizat în stilul lui Rembrandt”, a declarat unul dintre experţii reuniţi sub egida proiectului The Next Rembrandt.

Pentru a reda cât mai fidel opera maestrului, tabloul a fost realizat la o imprimantă 3D, în mai multe straturi, insistând, precum Rembrandt, pe efectele de culoare care dau operelor acestuia caracterul original.

Astfel că, la 347 de ani de la dispariţia lui Rembrandt, tabloul a fost făcut public, iar reacţia experţilor în artă a fost pe măsură – opera reflectă fidel tehnica maestrului.

Am putea vedea, în viitor, noi opere artistice, de exemplu, ale lui Leonardo da Vinci, Monet sau Van Gogh. Tehnologia va juca un rol major şi în acest domeniu. Arta înseamnă frumos, bucurie, cultură. Este un instrument prin care putem influenţa în sens pozitiv societatea”, au declarat autorii proiectului The Next Rembrandt.