Dovedit ştiintific. Cum sa fii fericit! Opt sfaturi esenţiale

Data: 18/07/2016 | Autor: .

Dovedit ştiintific. Cum să fii fericit! Opt sfaturi esenţiale

Te-ai săturat de viaţa de robot pe care o urmezi, ai senzaţia că nimic nu se schimbă, că lucrurile nu se întâmplă niciodată aşa cum îţi doreşti? Să ştii că s-ar putea să nu fie vorba nici de ghinion, nici de un blestem. Ar putea ca tu să fii primul vinovat pentru că nu îţi găseşti fericirea. Cercetătorii de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii din Berlin au realizat un ghid cu câteva sfaturi esenţiale care te pot învăţa cum sa fii fericit!

1. Incetează să îţi mai faci griji. Priveşte partea plină a paharului şi învaţă să vezi partea pozitivă a lucrurilor.

2. Opreşte-te în a-i mai judeca pe alţii cât sunt de răi. Cei mai mulţi oameni nu sunt cu adevărat rău-voitori, însă se poartă aşa pentru că nu ştiu cum să o facă altfel, sunt depăşiţi de situaţii şi încearcă să iasă din ele prin reacţii virulente.

3. Nu te mai gândi că timpul trece. Lasă lucrurile să se întâmple, uită de presiunea dead-line-urilor. Caută lucrurile să le faci în ritmul tău, aşa cum eşti obişnuit.

4. Uită-te în oglindă. Priveşte-te cu atenţie, caută-ţi defectele şi învaţă să le priveşti ca pe ceva funny. Uită-te la clipurile cu graşi care dansează. Dacă ei se simt bine în pielea lor, tu de ce n-ai face-o?

5. Evită-i pe cei în preajma cărora nu te simţi bine. Uită de obligaţiile de familie, de discuţiile interminabile la telefon cu vreun prieten care ţi se plânge mereu. Lasă totul în urmă şi trăieşte pentru tine.

6. Încearcă să ieşi puţin din situaţia în care te afli, să o priveşti din afară. O să vezi că lucrurile nu mai sunt atât de presante pe cât ţi se par. Priveşte-ţi problemele în comparaţie cu ale altora. Vei vedea că grijile tale sunt insignifiante şi pot fi rezolvate.

7. Renunţă la telefon sau tabletă. Să stai pe Facebook, pe internet, nu o să te facă mai fericit. E ca un drog care nu te ajută în viaţa reală. Priveşte cerul, lumea, clădirile, chipurile oamenilor, caută realitatea, nu mediul virtual.

8. Toată lumea e ciudată. Nu eşti un exemplar aparte. Învaţă asta şi obişnuieşte-te că fiecare îşi are tabieturile lui, obiceiurile şi apucăturile personale. Tratează-le ca atare şi nu încerca să le schimbi.