Un concediu pe Lună sau Marte? NASA derulează proiectul 3D Printed Habitat Challenge

Data: 14/07/2016 | Autor: .

Un concediu pe Lună sau Marte? NASA derulează proiectul 3D Printed Habitat ChallengeÎntr-un viitor nu foarte indepartat, vom putea merge în concediu pe Lună sau Marte. NASA a lansat un concurs care vizează amenajarea unor locuinţe care îi vor primi pe viitorii colonişti din spaţiu, relatează GadgetReport.ro

Chiar dacă specialiştii de la NASA nu au descoperit deocamdată urme de viaţă în spaţiu, agenţia a lansat un concurs – 3D Printed Habitat Challenge -ce vizează dezvoltarea unor tehnologii care vor permite construirea viitoarelor case de pe Lună şi Marte, folosind resurse locale şi materiale reciclate.

„Viziunea noastră prevede folosirea unor maşini autonome, specializate în construirea de spaţii pentru locuit, care vor fi trimise într-o zi pe Lună sau pe Marte, pentru a fabrica adăposturi pentru oameni”, a anunţat NASA.

Prima etapă a concursului va consta în imaginarea unor structuri cu o arhitectură realistă în 3D. Câştigătorul va primi un cec de 50.000 de dolari.

Etapa a doua se va concentra „pe tehnologiile de printare 3D şi pe tehnologia de combinare a materialelor aduse cu rocile locale” si va fi recompensată cu 1,1 milioane de dolari. Iar a treia etapă va viza fabricarea locuinţelor pe Lună şi Marte.