După Tesla, și Google a luat o decizie drastică în privința Zoom

Data: 9/04/2020 | Autor: .

Google a cerut angajaților să renunțe la platforma de videochat Zoom, din cauza suspiciunilor privind securitatea datelor. Zoom este operată de o firmă din China în care, potrivit unor surse, este implicat și guvernul comunist de la Phenian, relatează GadgetReport.ro

Google a trimis un email tuturor angajaților prin care i-a informat că discuțiile pe Zoom prezintă o serie de ,,vulnerabilități de securitate’’ și i-a îndemnat să folosească Meet, platforma proprie, un competitor direct pentru Zoom, relatează Business Insider.

„Politica noastră este de a nu lăsa angajații să folosească aplicații neautorizate pentru tot ce ține de rețeaua de comunicare internă’’, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

„Echipa noastră de securitate a informat angajații să elimine aplicația Zoom Desktop Client de pe PC-urile și laptopurile companiei, pentru că nu aceasta nu întrunește condițiile de securitate’’, a mai spus acesta.

,,Angajații pot folosi aplicația Zoom în relația cu familia și prietenii, însă doar din browser sau de pe telefonul mobil’’, precizează Google.

Google este a doua mare companie, după Tesla, care ia o astfel de măsură, pe motiv că aplicația stochează datele personale ale utilizatorilor, iar modul în care acestea sunt folosite este necunoscut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.