După Tesla, și Google a luat o decizie drastică în privința Zoom

Data: 9/04/2020 | Autor: .

Google a cerut angajaților să renunțe la platforma de videochat Zoom, din cauza suspiciunilor privind securitatea datelor. Zoom este operată de o firmă din China în care, potrivit unor surse, este implicat și guvernul comunist de la Phenian, relatează GadgetReport.ro

Google a trimis un email tuturor angajaților prin care i-a informat că discuțiile pe Zoom prezintă o serie de ,,vulnerabilități de securitate’’ și i-a îndemnat să folosească Meet, platforma proprie, un competitor direct pentru Zoom, relatează Business Insider.

„Politica noastră este de a nu lăsa angajații să folosească aplicații neautorizate pentru tot ce ține de rețeaua de comunicare internă’’, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

„Echipa noastră de securitate a informat angajații să elimine aplicația Zoom Desktop Client de pe PC-urile și laptopurile companiei, pentru că nu aceasta nu întrunește condițiile de securitate’’, a mai spus acesta.

,,Angajații pot folosi aplicația Zoom în relația cu familia și prietenii, însă doar din browser sau de pe telefonul mobil’’, precizează Google.

Google este a doua mare companie, după Tesla, care ia o astfel de măsură, pe motiv că aplicația stochează datele personale ale utilizatorilor, iar modul în care acestea sunt folosite este necunoscut.