Există dovezi că extratereștrii au vizitat Pământul? Documentele Congresului SUA

Există dovezi că extratereștrii au vizitat Pământul? Congresul Statelor Unite ale Americii a organizat recent o audiere cu privire la informațiile guvernului american referitoare la „fenomenele aeriene neidentificate”.

Cea mai recentă investigație de acest gen a avut loc în urmă cu mai bine de 50 de ani, în cadrul unei anchete a Forțelor Aeriene americane, numită „Project Blue Book”, care a examinat observațiile raportate privind obiectele zburătoare neidentificate (a se remarca schimbarea denumirii).

Actualele audieri sunt rezultatul unei stipulații atașate la un proiect de lege de scutire COVID-19 din 2020, care a cerut agențiilor de informații ale SUA să prezinte un raport privind „fenomenele aeriene neidentificate (UAP)” în termen de 180 de zile.

Raportul respectiv a apărut în luna iunie a anului trecut.

Dar de ce ar fi interesate guvernele de UAP-uri?

O ipoteză interesantă este că UAP-urile sunt nave spațiale extraterestre care vizitează Pământul. Este un concept care primește multă atenție, bazându-se pe zeci de ani de filme SF, pe opiniile despre ce se întâmplă în Zona 51 și pe presupusele apariții ale OZN-urilor filmate de amatori.

O linie de gândire mult mai prozaică este aceea că guvernele sunt interesate de fenomenele aeriene inexplicabile – în special de cele din spațiul aerian suveran propriu – deoarece acestea pot reprezenta tehnologii dezvoltate de un adversar.

Într-adevăr, cea mai mare parte a discuțiilor din cadrul recentei audieri s-a axat pe amenințările potențiale reprezentate de UAP-uri, pe baza faptului că acestea sunt astfel de tehnologii create de oameni.

Niciuna dintre mărturiile publice nu a susținut în vreun fel concluzia că navele spațiale extraterestre s-au prăbușit sau au vizitat Pământul. Audierile au inclus sesiuni clasificate închise care, probabil, s-au ocupat de informații de securitate mai sensibile.

Misterul luminilor de pe Lună! Extratereștrii, cu ochii pe astronauți?

Nu există nicio îndoială că au fost observate fenomene inexplicabile

Nu există nicio îndoială că au fost observate fenomene inexplicabile, cum ar fi în imaginile obținute de piloții marinei (mai sus) care arată obiecte aeriene care se deplasează rapid. Dar saltul către extratereștri necesită dovezi mult mai substanțiale și directe – dovezi incredibile – care pot fi examinate pe scară largă cu ajutorul instrumentelor științei.

La urma urmei, existența vieții în altă parte în univers este o întrebare fascinantă pentru știință și societate. Așadar, căutarea vieții extraterestre este o căutare legitimă, supusă aceleiași sarcini a dovezilor care se aplică tuturor științelor.

O picătură într-un ocean

În ultimul deceniu, am folosit radiotelescoape pentru a efectua experimente de amploare în căutarea de semne tehnice – semne ale unor civilizații tehnologice pe planete din altă parte a galaxiei noastre (Calea Lactee). Dar, după decenii în care multe echipe de experți au folosit telescoape puternice, încă nu am acoperit prea mult teritoriu.

Dacă Calea Lactee este considerată echivalentă cu oceanele Pământului, suma totală a deceniilor noastre de căutări este ca și cum am lua la întâmplare o piscină de apă din ocean pentru a căuta un rechin.

În plus, nici măcar nu suntem siguri că există rechini și, dacă există, cum ar arăta sau cum s-ar comporta. Deși cred că viața va exista aproape cu siguranță printre trilioanele de planete din univers – scara universului reprezintă o problemă.

Oamenii din preistorie, legături cu extratereștrii? Un mister neelucidat

De ce ar fi nevoie pentru a stabili un contact?

Volumul vast al universului face foarte dificilă realizarea unei călătorii interstelare, recepționarea semnalelor sau comunicarea cu orice potențiale forme de viață îndepărtate (cel puțin conform legilor fizicii așa cum le cunoaștem).

Vitezele sunt limitate la viteza luminii, care este de aproximativ 300.000 km pe secundă. Este destul de rapidă. Dar chiar și la această viteză, un semnal ar avea nevoie de aproximativ patru ani pentru a călători între Pământ și cea mai apropiată stea din galaxia noastră, care se află la patru ani lumină distanță.

Dar teoria relativității speciale a lui Einstein ne spune că, în practică, viteza unui obiect fizic, cum ar fi o navă spațială, va fi mai mică decât viteza luminii.

De asemenea, datorită legii pătratului invers al radiației, semnalele devin mai slabe proporțional cu pătratul distanței parcurse. Pe distanțe interstelare, acest lucru este mortal.

Astfel, pentru planetele aflate la sute sau mii de ani lumină distanță, timpii de călătorie sunt probabil de multe mii de ani. Iar orice semnal provenit de la civilizațiile de pe acele planete este incredibil de slab și greu de detectat.

Imagini spectaculoase cu OZN-ul din Tarnoveni. Extratereștrii în România?

S-ar putea ca extratereștrii să se fi prăbușit pe Pământ

S-ar putea ca extratereștrii să se fi prăbușit pe Pământ, iar guvernul SUA să acopere totul, așa cum a susținut congresmanul republican Tim Burchett în reacția sa la audiere?

Pentru companiile aeriene care fac parte din Asociația Internațională a Transportului Aerian, șansele ca un avion să se prăbușească sunt de aproximativ una la un milion. Acest lucru ridică întrebarea: credem că o navă spațială extraterestră care poate călători mii de ani, pe distanțe interstelare, este mai robustă și mai bine proiectată decât avioanele noastre?

Să spunem că este de o sută de ori mai bună. Ceea ce înseamnă că șansele de prăbușire sunt de una la o sută de milioane. Așadar, pentru a ajunge să avem epave extraterestre ascunse în Zona 51, am avea nevoie de o sută de milioane de vizite din partea unor nave extraterestre. Asta ar însemna 2.739 de vizite ale extratereștrilor pe zi, în fiecare zi, în ultimii 100 de ani!

Așadar, unde sunt? Mediul din apropierea Pământului ar trebui să fie în permanență plin de extratereștri.

Cu radarele care scanează constant spațiul, miliarde de camere de luat vederi de telefoane mobile și sute de mii de astronomi amatori care fotografiază cerul (precum și astronomi profesioniști cu telescoape puternice), ar trebui să existe o mulțime de dovezi foarte bune în mâinile publicului larg și ale oamenilor de știință – nu doar ale guvernelor.

Este mult mai probabil ca UAP-urile prezentate ca dovezi să fie produse acasă sau să se datoreze unor fenomene naturale pe care nu le înțelegem încă.

Există extratereștrii? NASA anunță o nouă eră a astronomiei