Misterul luminilor de pe Lună! Extratereștrii, cu ochii pe astronauți?

Data: 21/09/2022 | Autor: .

Unul dintre marile mistere legate de misiunile Apollo pe Lună este cel al luminii stranii semnalată de astronauții americani prezenți pe suprafața satelitului natural al Pământului. „Pana acum nu am reusit sa dam o explicatie pentru aceasta”, afirmă Rick Elphic de la Centrul Ames Research din California, Statele Unite.

12 astronauți au pășit pe Lună în timpul a șase misiuni Apollo din 1969 până în 1972, singurele zboruri spațiale care au plasat oameni pe suprafața Lunii. Toate regiunile explorate s-au aflat în apropierea ecuatorului lunar.

Astronauții au semnalat, iar înregistrările video confirmă acest lucru, o stralucire bizara la orizontul Lunii. Pentru că Luna nu are o atmosferă similară cu cea a Pământului, această lumină nu are nicio explicație. Să fi fost vorba de extratereștrii, așa cum se susține pe site-urile fanilor OZN?

Revista Nature relata, recent, că o ipoteza ar fi ca razele ultraviolete ale Soarelui provoaca particule de praf lunar care devin incarcate cu electricitate. Acest praf se ridica formand un nor care a surprins acea lumina stranie si a fost zarita de astronautii americani.

Ipoteza nu stă însă în picioare pentru că lumina respectivă nu a mai fost văzută de atunci, deci a fost un fenomen temporar, independent de astfel de cauze.

„Poate ca praful se ridica doar ocazional si astronautii au fost la locul potrivit si la momentul potrivit pentru a-l vedea stralucind”, a declarat Mihaly Horanyi, de la Universitatea Colorado, care conduce investigatia.

Misiunea LADEE a realizat cele mai bune masuratori facute vreodata, referitoare la praful de pe Luna, ce a fost generat de micii meteoriti care au bombardat suprafata sa. S-au descoperit, de asemenea, atomi de neon, magneziu si aluminiu in atmosfera exterioara a Lunii.

Astronauții NASA vor ajunge pe Lună în 2025

Programul Artemis al NASA, numit după zeița care a fost sora geamănă a lui Apollo în mitologia greacă antică, își propune să ducă astronauți pe Lună începând din 2025 și să înființeze o colonie lunară pe termen lung, ca o piatră de temelie pentru viitoare călătorii, și mai ambițioase, către Marte.

NASA a anunțat  13 potențiale zone de aterizare în jurul polului sud lunar, unde intenționează să-și trimită noua generație de exploratori, inclusiv prima femeie și prima persoană de culoare care vor pune piciorul pe Lună.

O lansare-test de succes a SLS-Orion, o navă spațială înaltă de 98 de metri, este un prim pas crucial.

Orion va transporta un echipaj simulat, format din trei manechine – un bărbat și două femei, echipate cu senzori pentru a măsura nivelurile de radiații pe care le-ar întâlni un echipaj din viața reală.

Dacă va avea succes, Artemis I ar deschide calea către o primă misiune SLS-Orion cu echipaj, un zbor dus-întors în jurul Lunii, botezat Artemis II, urmat apoi de misiunea Artemis III care va duce oameni pe suprafața lunară.

Au descoperit astronauții NASA un OZN pe Lună?