Există un univers paralel? Descoperirea făcută de cercetătorii de la NASA

Cercetătorii de la NASA au descoperit dovezi privind posibila existență a unui univers paralel în care legile fizicii sunt inversate. Descoperirea a fost realizată în urma unui experiment de detectare ale razelor şi radiaţiei cosmice derulat în Antarctica, relatează GadgetReport.ro

Ceea ce până acum era doar subiect de literatură și filme SF pare să fie confirmată de realitate – există un univers paralel cu cel în care trăim.

Teoria nu e nouă, datează încă din anii ’50 când pionierul științei cuantice, Erwin Schrödinger, a ținut o prelegere despre existența unui univers paralel, teorie pe care el însuși a denumit-o „părere lunatică”.

Acum, însă, un experiment de detectare a razelor cosmice derulat de NASA a găsit particule care ar putea fi din afara universului nostru.

Cercetătorii NASA au folosit un aparat numit ANITA (Antarctic Impulsive Transient Antenna), un detector radio montat în vârful unui balon (foto), pentru a identifica urme ale radiaţiei cosmice în aerul rece de deasupra Antarcticii, acolo unde fie nu există interferenţe, fie acestea sunt foarte puţine.

Balonul a scanat peste un milion de kilometri pătrați din peisajul înghețat, pentru a identifica particule cu energie mare care ar putea proveni din spațiu sau dintr-un univers paralel.

În primele două zboruri n-au găsit nimic. După cel de-al treilea, oamenii de știință au decis să reanalizeze datele obținute în trecut, în special acele semnale pe care le catalogaseră drept zgomot.

ANITA a descoperit, astfel, o adevărată fântână de particule cu o energie mare, care ieşeau din gheaţă, într-un mod asemănător unei ”raze de radiaţii cosmice inversată”.

Iniţial a fost considerată o interferenţă bizară, pentru ca o investigaţie din 2016 să concludă că de fapt, ipoteza unei raze de radiaţii cosmice inversată pare să fie mai aproape de adevăr.

Experţii cred că aceste particule de energie se mişcă invers, fiind o indicaţie a existenţei unui univers paralel foarte apropiat de al nostru, în care legile fizicii sunt inversate, arată timesnownews.com.

Există un univers paralel? O nouă teorie cu iz SF

Expertul Peter Gorham, un profesor de fizică de la Universitate Hawaii din Manoa, a declarat că ”ce am văzut acolo arăta exact ca o rază de radiaţii cosmice, însă părea că vine din interiorul gheţii, nu se reflecta în aceasta. Un lucru foarte bizar”.

Gorham sugerează că singurul mod în care s-ar putea întâmpla acest fenomen este dacă particulele s-ar schimba într-un alt tip de particule înainte de a trece pe Pământ și apoi din nou.

Cu toate acestea există o șansă de unu la un miliard ca acest lucru să se întâmple.

Raportul Universităţii din Hawaii oferă şi o altă posibilă variantă a apariţiei acestor raze cosmice, indicând faptul că explozia unei supernove ar fi putut duce la trecerea acestora prin planeta noastră.

Cum funcționează legile fizice în noul univers paralel

În acest univers, totul pare să se întâmple exact invers ca în cel în care trăim, ca și cum ar fi reflectat într-o oglindă. Printre altele, timpul curge și el în sens invers.

Potrivit experților, particulele elementare cu energie scăzută numite neutrino pot trece complet prin Pământ, abia interacționând cu substanța planetei noastre.

Totuși, obiectele cu energie mai mare sunt oprite de materia solidă a Pământului. Asta înseamnă că particulele cu energie mare pot fi detectate doar coborând din spațiu. Având în vedere acest lucru, detectarea unei particule mai grele care „se ridică” din Pământ ar însemna că aceste particule călătoresc, de fapt, înapoi în timp.

Explicația pentru acest semnal este una ciudată. Ar putea reprezenta dovada pentru existența unui univers creat în același Big Bang ca al nostru, și care există în paralel cu acesta.