Explozia unei ţigări electronice, surprinsă de o cameră de supraveghere

Data: 22/12/2016 | Autor: .

Explozia unei ţigări electronice, surprinsă de o cameră de supraveghere

Mare atenţie de unde cumpăraţi bateriile pentru ţigările electronice! Dacă faceţi rabat la brand şi mai ales la preţ, s-ar putea să vă riscaţi viaţa. Un britanic a suferit arsuri puternice după ce, în timp ce se afla la un mall din Leeds, i-a explodat bateria ţigării în buzunar, relatează GadgetReport.ro

Imaginile, surprinse de camerele de supraveghere ale centrului comerical Trinity, arată cât de puternică a fost explozia.

Potrivit pompierilor de la West Yorkshire Fire and Rescue Service, explozia a intervenit când elementele metalice ale bateriei litiu-ion au intrat în contact cu cheile sau cu monedele metalice aflate în buzunar.

Incidentul din Leeds vine după ce, luna trecută, un bărbat a suferit arsuri de gradul II după ce bateria ţigării electronice i-a luat foc în buzunar, în timp ce se afla în faţa unui club de noapte din Toulouse, Franţa.

Autorităţile franceze au lansat un avertisment către cei care folosesc astfel de ţigări electronice, sfătuindu-i să le transporte în cutii din plastic, pentru a evita apariţia unor scurt-circuite.