Facebook anunță, oficial, criptomoneda Libra

Data: 19/06/2019 | Autor: .

Facebook anunță, oficial, criptomoneda LibraFacebook pregătește lansarea unei criptomonede, intitulată Libra, care are potențialul de a revoluționa modul în care se fac plățile. Libra va debuta oficial în 2020 și va putea fi folosită de cei peste 2,3 miliarde de utilizatori ai serviciilor Facebook și nu numai, relatează GadgetReport.ro

Libra va putea fi folosită de către utilizatorii Facebook, WhatsApp și Messenger, pentru orice tip de tranzacții, la costuri aproape de zero sau, altfel spus „at low to no cost” potrivit lui Mark Zuckerberg.

În spatele criptomonedei s-ar afla 28 de organizații și companii din întreaga lume, Libra fiind vizată de giganți precum Mastercard, PayPal, Visa, Spotify, eBay și Uber.

Uniți în cadrul Libra Association, cu sediul în Elveția, cei 28 de membri ai organizației care va emite Libra vor asigura ecosistemul blockchain necesar funcționării acesteia.

,,Gândiți-vă la momentul în care, cu contul de Facebook sau WhatsApp, vom putea face plăți în Libra pentru orice tip de serviciu, de la o cafea într-un restaurant la achiziția unei mașini, online. Monedele clasice vor avea o concurență incredibilă din partea acestei monede. Va fi un fel de troc, guvernat de o monedă digitală etalon’’, a declarat un expert în criptomonede.

Alături de Libra, Facebvook a anunțat și un serviciu dedicat, intitulat Calibra, care va funcționa precum un portofel electronic care va permite stocarea, transmiterea și primirea monedei digitale.

,,Acest instrument de tranzacționare va permite Facebook să adune o cantitate uriașă de date’’, a declarat Bruno Le Maire, ministrul francez de Finanțe. „De acceea este nevoie de crearea unui mecanism, a unor reguli financiare la nivel internațional, care să guverneze acest tip de afacere și care să elimine situațiile de monopol’’, a mai spus oficialul francez.

Oficialii din Congresul SUA au anunțat, deja, că vor chema la discuții conducerea Facebook, pentru a evalua modul în care lansarea unor astfel de inițiative va impacta economia globală.

Detalii pe Libra Association (PDF)