FBI a reuşit să decripteze iPhone-ul

Data: 29/03/2016 | Autor: .

apple-refuza-FBI-gadgetreport.ro_

Scandalul dintre FBI şi Apple a ajuns la final după ce Biroul Federal de Investigaţii a decis să-şi retragă plângerea în justiţie la adresa companiei americane. Decizia a fost luată după ce experţii FBI au reuşit să decripteze telefonul teroristului din San Bernardino, fără să mai fie nevoie de ajutorul celor de la Apple, relatează GadgetReport.ro

Anunţul a fost făcut luni de procurorul Eileen Decker, care a precizat că diferendul cu Apple a fost închis definitiv.

Presa americană relatează că nu se ştie cine şi prin ce metodă a ajutat FBI să decripteze iPhone-ul teroristului, însă remarcă faptul că mai mulţi hackeri s-au arătat dispuşi, în această perioadă, să ofere asistenţă autorităţilor americane.

Cel mai probabil, potrivit NDTV, FBI ar fi apelat la o companie software israeliană.

Pe16 februarie, un judecător american a permis accesul FBI la conținutul criptat al iPhone-ului folosit de unul dintre atacatorii masacrului de la San Bernardino, soldat cu 14 morți, însă Apple a refuzat accesul.

“Nu avem nici cea mai mică simpatie pentru terorişti. Dar acum, Guvernul american a cerut ceva ce noi nu avem și considerăm că este prea periculos să construim. Ne-au cerut să facem o ușă de rezervă pentru iPhone”, a afirmat atunci Tim Cook, CEO-ul Apple, susţinut de toţi marii giganţi IT, de la Google la Facebook.