Fitbit Versa 2, un smartwatch cu o autonomie de 5 zile

Data: 29/08/2019 | Autor: .

Fitbit Versa 2, un smartwatch cu o autonomie de 5 zile

Fitbit Versa 2 este numele noului smartwatch Fitbit și care, dincolo de facilitățile de ultimă generație, promite o autonomie de 5 zile. Noul ceas include posibilitatea evaluării somnului printr-o funcție Sleep Score personalizată și alarme smart, alături de funcționalități avansate de monitorizare a activității fizice și stării de sănătate. Ceasul costă la fel ca și predecesorul Fitbit Versa, în jur de 200 de euro, relatează GadgetReport.ro

Fitbit Versa 2 este realizat cu precizie și finețe, din materiale fine și finisaje elegante. Este un smartwatch premium, cu margini rotunjite, un singur buton, rezistent la apă (până la 50 metri), greutate redusă. Culorile naturale ale carcasei îi oferă un aspect sofisticat și modern, ceea ce îl face ușor de asortat indiferent de stilul personal.

Varianta Versa 2 Ediție Specială vine cu o curea textilă jacquard, în două variante de culoare: navy-pink asociată cu o carcasă din cupru și aluminiu roz sau negru-smoke cu o carcasă gri. În aceeași cutie se găsește și o curea clasică de silicon navy sau olive.

Fitbit Versa 2 are un procesor mai rapid ceea ce îi îmbunătățește performanțele, rapiditatea, sistemul de navigație. În plus, ecranul AMOLED îi oferă utilizatorului vizibilitate mai bună, culori mai clare și posibilitatea de a seta ecranul pornit permanent(always-on) astfel încât să poți vedea mai ușor cât e ceasul sau care sunt rezultatele antrenamentelor în timp ce faci sport.

Un somn mai bun pentru zile mai active

Pentru a ajuta utilizatorii să își înțeleagă și îmbunătățească somnul, Fitbit a dezvoltat, odată cu lansarea Fitbit Versa 2, o aplicație de monitorizare automată a activității. Compania a analizat date din peste 10,5 miliarde de nopți dormite cu un dispozitiv Fitbit la mână. Cu ajutorul lor, Fitbit a dezvoltat:

  • Sleep Score: opțiune prin care utilizatorii primesc o notă a somnului direct în aplicația Fitbit și pot afla mai clar detalii despre calitatea somnului lor. Această notă se bazează pe un calcul ce ia în considerare ritmul cardiac (din timpul nopții și în repaus), momente de agitație, treziri și stagii ale somnului.
  • Alarme smart (Smart Wake): noua funcționalitate este setată să te trezească în cel mai bun moment al ciclului de somn, REM sau somn superficial, bazându-se pe un interval preselectat de 30 minute. Alarmele vor fi disponibile în curând pe smartwatch-urile Fitbit.
  • Modul special de funcționare în timpul nopții (Sleep Mode): dacă nu vrei să fii deranjat poți dezactiva ecranul luminos al ceasului și notificările. Această opțiune poate fi folosită și în alte contexte, de exemplu în întâlniri sau în timpul antrenamentelor.
  • Grafic cu variații estimate ale oxigenului în sânge: graficul este disponibil în aplicația Fitbit și se bazează pe o combinație a datelor colectate de senzorii de pe spatele smartwatch-ului. Aceste variații ale oxigenului în sânge pot indica disfuncționalități ale respirației în timpul somnului. Opțiunea va fi disponibilă în curând.

 

Funcționalități smart pentru întreaga zi

Fitbit Versa 2 aduce și alte noutăți, cum ar fi plata cu ceasul prin Fitbit Pay. Noul Fitbit Versa 2 vine și cu aplicația Spotify prin care abonații Spotify Premium își pot controla muzica și podcast-urile direct de la încheietura mâinii. În plus, pe Versa 2 poți stoca peste 300 de melodii și playlist-uri în aplicația Deezer. Cu Versa 2 ai acces și la notificările de pe smartphone, calendar, apeluri sau mesaje text. Utilizatorii de Android pot folosi și microfonul integrat pentru a răspunde la mesaje text și notificări. În plus, cu cele peste 3000 de aplicații și fețe de ceas utilizatorii își pot personaliza atât ecranul, cât și modul în care sunt afișate informațiile.

Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2 îți va fi alături în orice momente

Accesorii diverse

Diversitatea accesoriilor pune în evidență noul design al smartwatch-ului Versa 2. Există curele potrivite pentru toate contextele în care Versa 2 poate fi purtat (culori variate, materiale și modele diferite), iar aceste curele se potrivesc oricărui produs din familia Versa.

 Curele clasice din silicon: confortabile, moi, rezistente la apă, ușor de întreținut, în culori diverse inclusiv negru, petal, stone, midnight blue și olive .

  • Curele speciale pentru sport: pentru prima dată curelele din familia Versa sunt realizate special pentru a fi purtate în timpul antrenamentelor. Acestea sunt perforate pentru a lăsa pielea să respire, din silicon, rezistente la pete.

Pe lângă acestea, pe www.fitbit.com există o gamă largă de accesorii.

Fitbit Versa 2 va fi disponibil în România din a doua jumătate a lunii septembrie și va costa 199,95 Euro, iar Versa 2 Special Edition va fi 229,95 Euro. Accesoriile pornesc de la 29,5 Euro.