GadgetReport History. Va mai aduceti aminte de alimentarele din ,,Epoca de Aur”?

Data: 23/01/2023 | Autor: .

Va mai aduceti aminte de alimentarele din ,,Epoca de Aur”?

Va mai aduceti aminte de alimentarele din ,,Epoca de Aur”? O inregistrare din 1951, cu deschiderea unei unitati Gospodina. In anii ’80, astfel de abundenta de produse avea sa devina istorie.

Magazinele alimentare devenisera un fel de muzee, pe fondul problemelor economice majore cu care se confrunta Romania. Intrebare – Stiti ce erau ,,Fratii Petreus”?

 

Ce planuri avea Ceaușescu cu România până în 2010

Nicolae Ceaușescu pregătea România pentru intrarea într-o nouă etapă, după lichidarea datoriei externe de 2.000 de miliarde de lei, în martie 1989. Ceaușescu întocmise un plan detaliat care se întindea până în 2010.

Toate ideile dictatorului prevedeau schimbări mari și creșteri în toate domeniile de activitate. Toate obiectivele pentru anii dintre 1991-1995 au fost trasate într-un document adoptat la Congresul al XIV-lea. „Programul Directivă al Congresului al XIV-lea al PCR cu privire la dezvoltarea economico-socială a României în cincinalul 1991-1995 şi orientările de perspectivă pînă în anii 2000-2010”, unul din capitole rezumând indicatorii sociali prognozaţi pentru următorul cincinal.

„Vor fi create noi locuri de muncă, urmând ca populaţia activă să ajungă la circa 12 milioane persoane. Se prevede ca numărul personalului muncitor să reprezinte, la sfîrşitul cincinalului, 8.180 – 8.240 mii persoane, adică circa 68 la sută din populaţia activă. Se va acţiona pentru realizarea unor proporţii optime între principalele categorii de personal, prin sporirea îndeosebi a numărului celor care lucrează nemijlocit în producţie“, afirma Ceausescu, la congres.

GadgetReport TV va propune un nou documentar video foarte interesant despre planurile lui Ceausescu pentru viitor.

 

Povestea Transfagarasanului. Cel mai spectaculos drum din lume