GadgetReport Linkfest: Cele mai interesante articole despre tehnologie ale zilei (10.10.2012)

GadgetReport Linkfest este sectiunea unde ne propunem sa prezentam zilnic cele mai interesante articole si scrieri despre tehnologie aparute pe internet. Fie ca vorbim despre interviuri, analize sau articole de opinie, GadgetReport Linkfest este locul de unde va puteti lua zilnic doza de informatii si idei proaspete din lumea tehnologiei.

The Do Not Track standard has crossed into crazy territory. Presiunile industriei de publicitate transforma internetul intr-un mediu cu aer de Alice in Wonderland, 1984 sau Brazil.

Pandora and Artist Payments. Donnie McClurkin, French Montana sau Grupo Bryndis sunt artisti relativ necunoscuti care sunt pe cale sa castige peste 100.000 de dolari pe an de la serviciul de muzica online Pandora. Dupa iTunes, serviciile de muzica on demand au sansa de a revolutiona din nou industria muzicala.

The untold story of Kickstarter’s most dedicated backers: Do-gooders or addicts? Kickstarter a schimbat complet modul in care start-up-urile se finanteaza, iar proiectul da nastere acum la o noua generatie de filantropi ai internetului.

Salman Rushdie Meets Super Mario. Un lider religios iranian a pus in 1989 o recompensa pe capul scriitorului indian Salman Rushdie, din cauza romanului sau Versetele Satanice, considerat blasfemic. Autorul a petrecut 10 ani ascunzandu-se in locuri sigure, inconjurat de garzi de corp, si si-a gasit refugiul in jocuri video precum Super Mario.

Will Apple’s Tacky Software-Design Philosophy Cause A Revolt? Produsele Apple reprezinta, la exterior, adevarate capodopere ale design-ului modern. In ceea ce priveste partea de software, acestea abuzeaza de asa-numitul skeuomorphic design. Fie ca vorbim de carnetelul imbracat in piele din aplicatia Calendar sau de rafturile de lemn din iBooks, specialistii considera aceste elemente o forma de masturbare vizuala.