Cercetatorii au descoperit ca nu traim in Matrix

Data: 11/10/2012 | Autor: .

Daca am trai cu totii intr-o lume simulata pe calculator, de tipul celei din celebrul film Matrix, cum am putea sti? Mai multi specialisti in fizica nucleara de la Universitatea din Bonn si-au pus aceasta intrebare si au construit un test care raspunde la ea.

Astfel, in lumea fizica, distantele pot fi infinit de mici, insa acest lucru nu este posibil si intr-o lume generata pe calculator. Acestia au construit o simulare a felului in care fortele nucleare functioneaza la scale foarte mici. Pe masura ce scala devine din ce in ce mai mica, o lume simulata pe calculator ar trebui sa limiteze energia pe care particulele o au.

„The numerical simulation scenario could reveal itself in the distributions of the highest energy cosmic rays exhibiting a degree of rotational symmetry breaking that reflects the structure of the underlying lattice”, este explicatia intraductibila a cercetatorilor.

Practic, ei au concluzionat ca lumea in care traim este reala, si nu una simulata pe calculator. Totusi, testul lor este valabil doar daca arhitectii lumii virtuale ar fi construit-o in acelasi fel in care o construim noi.

Mai multe amanunte, pe The Verge. Explicatia stiintifica completa, aici.