GadgetReport Linkfest: Cele mai interesante articole despre tehnologie ale zilei (9.10.2012)

GadgetReport Linkfest este sectiunea unde ne propunem sa prezentam zilnic cele mai interesante articole si scrieri despre tehnologie aparute pe internet. Fie ca vorbim despre interviuri, analize sau articole de opinie, GadgetReport Linkfest este locul de unde va puteti lua zilnic doza de informatii si idei proaspete din lumea tehnologiei.

Can Marissa Mayer Really Have It All? Un portret extins al Marissei Mayer (foto), una dintre cele mai importante femei din industria tehnologiei. Angajata cu numarul 20 a Google si-a castigat renumele de „geek queen” si are acum in fata cea mai dificila misiune din cariera sa: salvarea Yahoo.

Terrorism as art: Mark Pauline’s dangerous machines. Roboti, rebeliune, arta. Un text despre Survival Research Labs, un proiect artistic comparat cu Dante, Bosch, Cronenberg, JG Ballard sau Mad Max, in care Mark Pauline sapa, de 34 de ani, in „sufletul” masinariilor.

The Decline of the Car? (1, 2) In Italia, patria unor branduri de renume in industria auto, se cumpara in prezent mai multe biciclete decat masini. Conditiile economice joaca si ele un rol in vanzarile industriei auto, insa cauza principala a acestui fenomen pare a fi atitudinea generatiei tinere, mult mai putin interesata de masini.

Content farms and the ongoing democratization of journalism. O retea de user generated content creat de adolescenti „platiti” cu insigne virtuale a fost vanduta pentru 200 de milioane de dolari catre Turner Broadcasting. Un articol despre modul in care internetul coboara standardele media.

Deezer’s CEO Axel Dauchez On Cracking Into The U.S. And Why It’s Not Just Another Spotify. Deezer, serviciu de muzica on demand disponibil si in Romania, a primit recent o finantare de 130 de milioane de dolari si vrea sa aiba un cuvant greu de spus in lupta cu rivali directi ca Spotify si indirecti ca iTunes.