GadgetReport.ro la Realitatea TV. Hidrogel, pansamentul medical demn de Star Trek

Data: 9/12/2015 | Autor: .

hidrogel-pasamentul-sf-gadgetreport

În timp ce în spitalele de la noi, ne temem să nu ne îmbolnăvim mai tare din cauza infecţiilor nosocomiale, în alte ţări, medicina se apropie de domeniul SF. Cercetătorii americani au inventat un nou tip de bandaj, revoluţionar, din hidrogel, pentru persoanele care, de exemplu, suferă de arsuri.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Tehnologic din Massachusetts au inventat un material lipicios şi extensibil, de consistenţa unui gel, care poate fi utilizat drept pansament inteligent pentru răni. Botezat hidrogel, acesta conţine senzori de temperatură şi rezervoare pentru medicamente, astfel că, o dată pus pe corp, începe să acţioneze.

Mai mult, bandajul din hidrogel poate elimina medicamente atunci când înregistrează modificări în temperatura pielii, iar luminile LED se vor aprinde pentru a te anunţa când medicamentele din rezervoare sunt pe sfârşite.

Hidrogelul este considerat ideal pentru pacienţii care suferă de arsuri sau alte afecţiuni ale pielii, dar potrivit cercetătorilor nu există o limită a utilizării acestor bandaje la uz extern.

Bandajele din hidrogel ar putea fi utilizate, teoretic, şi în interiorul corpului pentru a găzdui electronicele implantate, cum ar fi senzorii de glucoză sau sonde neuronale.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV. Toate înregistrările emisiunii le vedeţi pe canalul de youtube GadgetReport.ro