Metoda prin care putem învăţa mai repede!

Metoda prin care putem învăţa mai repedeOamenii de ştiinţă de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore au descoperit o metodă inedită cu ajutorul căreia putem  învăţa mai repede tot felul de lucruri, de la cântatul la pian la practicarea unui sport. Secretul, care are legătură activitatea cerebrală, vizează modul în care învăţăm noile deprinderi, relatează GadgetReport.ro

Cheia învăţării rapide a noilor abilităţi nu este petrecerea orelor în şir la repetiţii, ci modul în care se realizează practica, afirmă cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore.

Experţii au ajuns la această concluzie după ce supus 86 de voluntari unui test special. Au încercat să-i înveţe o nouă abilitate, şi anume deplasarea cursorului pe ecranul unui computer printr-un dispozitiv mic, care a înlocuit mouse-ul, relatează Science Alert.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că, printr-o variaţie subtilă a antrenamentului, voluntarii au învăţat de două ori mai repede, iar explicaţia ţine de menţinerea creierului mult mai activ de-a lungul întregului proces de învăţare.

Cercetatorul Pablo Celnik a explicat că, dacă practici o versiune uşor modificată a unei sarcini pe care doreşti să o stăpâneşti, vei învăţa mai mult şi mai rapid decât în cazul în care vei repeta exact acelaşi lucru de mai multe ori.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV. Vedeţi toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro