Maimuţa în miniatură, cel mai în vogă animal de companie

Data: 12/02/2016 | Autor: .

Maimuţa în miniatură, cel mai în vogă animal de companie

O nouă modă face furori printre oamenii bogaţi din China. People’s Daily Online relatează că tot mai multe vedete se afişează cu maimuţe în miniatură. Este vorba de marmoseta pigmeu, o specie extrem de rară, vândută cu 30.000 yuani, adică 4500 de dolari.

Cu ocazia noului an chinezesc, maimuţa în miniatură a fost considerată, alături de blana de leopard de zăpadă, drept cadoul în vogă în rândul noilor îmbogăţiţi, relatează jurnaliştii chinezi.

Cum vânzarea acestei specii este interzisă în China însă nu şi deţinerea unui asemenea animal, maimuţele sunt procurate de pe piaţa neagră.

Marmoseta pigmeu, denumirea științifică fiind Callithrix pygmaea, are cam 15 grame la naștere şi nu depăşeşte 120 de grame la maturitate. „Maimuţica de buzunar” are în jur de 12 cm, cu excepţia cozii, şi trăieste în America de Sud, în pădurile din bazinului amazonian.

Maimuţa în miniatură se hrănește cu insecte, fructe de pădure și coajă de copac. Este o maestră a camuflării, blana ei este o combinaţie de culori, în special galben, maro și verde.

Trăiește în grupuri de 6-8 indivizi, de obicei toți fiind membri ai aceleiași familii, doi adulți și puii lor. De cele mai multe ori, femela naşte doi gemeni de două ori pe an.

Maimuţica a intrat în Guinness Book cu un record neobişnuit – își poate roti capul la 180 de grade.